Trenler ve uzun mesafe otobüsleri de dahil olmak üzere yeni kısıtlamalar da hazırlanıyor.

Başbakan Stefan Löfven'in basın toplantısında aktardığı bilgilendirmede, "Durum hala ciddi" dedi.

Hükümet, Başbakan Löfven, Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren ve Kültür ve Spor Bakanı Amanda Lind'in de katıldığı bir basın toplantısında korona kısıtlamaları hakkında yeni bilgiler verdi.

Löfven, enfeksiyonun yayılmasının bir miktar azaldığına işaret etmekle birlikte, hala yüksek seviyede olduğunu vurguladı.

"Belirsizlik büyük, özellikle de virüs mutasyonlarının sayısından dolayı" ifadeleri kullanan Başbakan, tedbirli olmazsak durum hızla değişebilir dedi.

Hükümet, saat 20:00'den sonra alkol servisi yasağının en az bir hafta uzatılacağını duyurdu. Yarın hükümet de bir sevk önerisi gönderecek, bu da yasağın 28 Şubat'a kadar uzatılabileceği anlamına geliyor. Bundan sonra, yasağın saat 22: 00'den itibaren uygulanacağı odak noktası gibi görünüyor.

Löfven, "Bunun restoran endüstrisi için zor olduğunu anlıyorum, ancak salgınla ilgili olarak gerekli bir karar" dedi.

Evden çalışmak

Hükümet ayrıca, daha fazla çalışanın evden çalışabilmesini sağlamak için devlet kurumlarına atanmanın 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını da duyurdu.

"Ancak bu, tüm işverenlerin ve çalışanların çalışması için önemlidir" şeklinde ifadeler kullanan Löfven, evden çalışabilen herkesin bunu yapması gerektiğinin altını çizdi.

Hükümetin belediyelere gereksiz faaliyetleri kapalı tutma çağrısı 21 Şubat'a kadar uzatıldı.

Çocuklara ve gençlere yönelik spor ve boş zaman etkinlikleri bu kısıtlamaların dışında tutuldu. Hükümet şimdi belediyeleri, etkinlikleri lise çağındaki gençlere bile açık tutmaya çağırıyor.

Aynı zamanda hükümet gelecekteki önlemlere hazırlanıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, şimdi uzun mesafeli trafik için bağlayıcı kısıtlamalar getirmeyi düşünüyorlar. Bu, trenler ve uzun mesafeli otobüsler için geçerlidir.

Yeni kısıtlamalara hazın olun

Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren, hükümetin dükkanları, spor salonlarını ve restoranları kapatmaya hazırlandığını söyledi.

"Muhtemelen senin gibi ben de bu tür önlemlere ihtiyaç duyulmayacağını ümit etsem bile hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Hükümet, alışveriş merkezlerini ve büyük mağazaları kapatmaya hazır durumda.

Hallengren, hükümetin de iyileşmiş bir enfeksiyon durumu için hazırlandığını belirtti.

"Amacımız halka açık toplantılar ve etkinlikler için daha uygun kurallara sahip olmaktır" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi