Özellikle son günlerde İtalyan girişimci Paolo Roberto adının fuhuşa karışmasıyla İsveç medyasının fuhuşla ilgili yüzlerce haberi henüz hafızalarda canlıyken, bu seferde bir polis ve eşi tarafından işletilen masaj salonu ile ilgili tutuklanma gerçekleşti.

Masaj salonlarında para karşılığı ilişki yaşandığı iddia edilen masözlerin milyonlarca kron para kazandığı söyleniyor.

Basında yer alan habere göre, yapılan bir araştırma sonucunda masaj salonu sahibi olduğu iddia edilen polis ve işletmeciliğini yapan eşi kısa sürede 1.6 milyon SEK para kazandığı yazıldı.

Polis işletme sahibinin eşinin masaj salonunun genelev olarak işlettiği şüphesi üzerinde duruyor.

Tay masajı olarak işletilen masaj salonlarının çoğunda fuhuşun yaygın olduğu düşünülüyor.

Önceki yıllarda da benzer operasyon yapılmış ve bir süre sonra yine üzeri örtülmüştü.

Polis Pazartesi günü Stockholm'deki masaj salonuna baskın düzenledi. Elde edilen belgelere göre, uzun süredir masaj salonlarında fuhuş yapıldığına dair kanıt olabilecek belelerin yüksek meblağlarda para kazanıldığı gösterdiği söyleniyor.

Polis merkezinin insan ticareti bölümünde grup yöneticisi olan Christian Frödén, salonla ilgili kapsamlı bir fuhuş operasyonunun sürdüğünü belirtti.

Polisle ilgili bölümde ön soruşturmayı yürüten Başsavcı Per Nichols, olayı onaylıyor ve bölge mahkemesinin bile aynı görüşte olduğunu da sözlerine ekliyor.

Hem polis hem de karısı Çarşamba günü soygun ve ciddi suçlar nedeniyle tutuklandı.

Şimdiye kadar, olayla ilgili davacı olarak dosyada kayıtlı ve salonda fuhuş ticareti için kullanılan bir kadın var.

Elde edilen bilgilere göre, geçen yıl Haziran ayından bu yılın 18 Mayıs'ına kadar, söz konusu dönemde kazanılan miktar 1.653.024 SEK olarak tahmin ediliyor. Hesaplama sorgulara dayanıyor "müşteri sayısı ve ödemeleriyle ilgili notlar bulundu."

Bu kazancın haftada yedi gün olarak hesaplandığında günlük 4.500 SEK'e karşılık geldiği belirtildi.

Polis ve karısının masaj salonunu genelev olarak işletme nedeniyle 14 gündür tutuklu bulunuyor. Olayla ilgili davanın önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi