Edinilen bilgilere göre, başkent Stockholm'de lüks araba hırsızlığı yapan çete, bir seferde en fazla lüks araba çalan kişiler olarak kayıtlara geçti.

Failler altı milyon kron değerinde çaldıkları dokuz lüks arabayla kaçtılar ve hemen arkalarında polis vardı.

Geçen yıl 2 Eylül'de , Stockholm'ün kuzeyindeki Upplands Väsby'deki bir araba şirketinde maskeli hırsızlar mesainin bitimine yakın ortaya çıktı.

Birkaç gün önce, genç bir kadının araba şirketini ziyaret ettiği, binaları ve arabaları fotoğrafladığı söyleniyor. Daha sonra resimleri şirketin binasının dışındaki bazı kişilere gösterdiği söylendi. Savcı, soygun öncesinde keşif yapıldığını ve dışarıdaki kişilerin şu anda Attunda Bölge Mahkemesi tarafından mahkum edilen üç kişi olduğunu iddia etti.

Silah doğrutularak ölümle tehdit edildi

Araba şirketinin personeli, soyguncular binaya girdikten sonra otoparktan çığlıklar duyduklarında ilk önce bunun bir şaka olduğunu düşündü.

Yarım saatten biraz fazla süren soygun sırasında, silahlı failler personelden araba anahtarlarını silah zoruyla alarak, kapıları açtırdı.

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan çalışanlar, silahlı soyguncular için dengesiz ve çok korkutucu olduklarını söyledi.

Çalışan, soyguncuların kendisine bağırdığını, şirkette daha fazla insan olup olmadığını sorduğunu ve kimsenin olmadığını söylemesine rağmen, namluğu ağzına sokarak, yalan söylersen seni vuracağım dediğini aktardı.

Silahlı tehditle, çalışan kasanın kilidini açmak zorunda kaldı.

Çalışanlar daha sonra ölüm tehditleri altında bir tuvalete kapatıldı. Hırsızlar altı milyon kron değerinde dokuz lüks otomobille olay yerinden ayrıldıktan sonra çalışanlar bir pencereden dışarı çıkmayı başardılar.

İhbar üzerine hızlı bir şekilde hırsızların penişe düşen polis ve hırsızlar arasında kovalamaca başladı.

Şüphelilerden biri, beyaz Porsche ile kaçarken bir döner kavşakta yanlış yöne gidip Rotebro'da kaza yaptı.

Gri-siyah bir BMW'de bir başka şüpheli sürücü kaçarken kontrolünü kaybederek Kungsängen'de bariyere çarptı.

Her iki sürücü de soygun nedeniyle tutuklandıktan sonra olayı yalanladı ve sadece meraklı oldukları arabaları kullandıklarını iddia etti.

Polis, soyguna yaklaşık on kişinin karıştığından şüpheleniyor.

Ancak sadece üç kişi yargılandı ve şimdi mahkum edildi. Onlara karşı, faillerden birinin suç mahallindeki mutfakta ayak izleri, sıkışan arabalardan kaçan stresli adamları gören tanıklar, sigara izmaritleri ve daha fazlası gibi çok sayıda kanıt var.

30 yaşındaki hırsıza 4,5 yıl hapis cezası verildi. 

Hırsızın avukarı Daniel Svensson, verilen cezadan menun olmadıklarını belirterek, hiç bir kanıt yok ifadeleri kullandı. Bölge mahkemesinin gerekçesini doğru bulmuyoruz ve karara itiraz edeceğiz dedi.

20 yaşındaki iki zanlıya ise soygun suçundan üç yıl hapis cezası verildi.

Tüm arabalar bulundu

Üç kişinin birlikte davacılara, araba şirketindeki personele 90.900 kron ve sigorta şirketine 17.205 kron ödemesi gerekiyor.

20 yaşındaki bir zanlıyı savunan avukat Martin Persson, "Memnun değiliz ve Temyiz Mahkemesinde beraat bekliyoruz," diyerek, müvekkilim, diğer şüphelilerle bazı bağlantıları olduğu için yanlış bir kararla mahkum edildi ifadeleri kullandı.

Diğer 20 yaşındaki zanlının avukatı Johan Grahn da karardan memnun değil ve müvekkilinin sadece araba kullandığını, herhangi bir soygun yapmadığını söyledi.

24 yaşındaki başka bir adam, çalınan arabalardan birini Solna'daki garajında ​​tuttu, burada çalınan Letonya plakalarıyla işaretlenmiş ve arabanın yerleşik GPS'i aracılığıyla bölgeye kadar takip edilebildiği aktarıldı.

Şirketten çalınan tüm arabalar kuzey Stockholm'ün çeşitli yerlerinde bulundu.

Çalınan arabaların markaları ve değeri

► Audi, 550 000 kr

► BMW, 995 900 kr

► BMW 539 900 kr

► Land Rover 488 900 kr

► Land Rover 499 900 kr

► Mercedes 539 900 kr

► Porsche 423 900 kr

► Porsche 1 450 000 kr

► Land Rover 499 900 kr

Editör: İsveç Gündemi