17 yaşındaki genç kızın katledilişi ile ilgili gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir dava boyutune doğru giden soruşturmanın yetersiz olduğu belirtiliyor.
Polis ve soruşturma savcılığının tutuklanmaları talebi ile mahkemeye gönderdiği ve tedbir amaçlı tutuklu bulunan iki kardeş ile ilgili delil yetersizliği olduğu söyleniyor.

Bölge üst mahkemesi mevcut deliller ile tutukluları katil zanlısı olarak ilan etmenin doğru olmadığı görüşünde, şimdi gözler emniyet ve soruşturma savcılığında.

Bir kaç gün içinde yeni ve elle tutulur deliller sunulmazsa, iki kardeş serbest bırakılacak ve asıl sorunun ondan sonra başlayacağı belirtiliyor. Gerek otopsi raporları, gerekse kardeşlerin suça dair isnatı red etmeleri ve polisin buna karşı yeterince delil sunamaması yeni bir tartışmayı beraberinde getiriyor.

Zanlıların avukatı polisin taraflı davrandığını açıklamıştı
İki kardeşin davasını üstlenen İsveçli avukat, polisin müvekkileri ile ilgili taraflı davrandığı ve bilinçli bir şekilde herkesi iki kardeşe yönlendirdiği bunun yanı sıra müvekillerinin yabancı uyruklu olmasından dolayı yanlı davranıldığını savunmuştu. İki kardeşin serbest bırakılmamasının anayasal suç olduğu ve içeride tutmak için elle tutulabilir hiç bir delil olmadığını öne süre davalı avukatı, polisin sadece şüphelerle bir insanı suçlu ilan etmesinin ahlaki olmadığını savundu.

Merak edilen ise bundan sonra ne olacağı.
İki kardeşi hedef tahtasına koyan ve medyayı tamamen olayla ilgili iki kişiye ve sözde kendilerine yardım eden bir de kadına yönlendiren polisin olası aksi durumda ciddi bir tazminat davası ile karşı karşıya kalacağı gibi başta medya olmak üzere toplumun hedef tahtası haline geleceği belirtiliyor.
Editör: İsveç Gündemi