Tusse ismindeki kedi bir haftalığına gözlerden kaybolduktan sonra evine döndü. Yavaş adımlarla yürüyordu ve boynu büküktü. Olayın gerçekleştiği İsveç’teki Sundsvalls Tidning’in yaptığı habere göre sahipleri kediye yakından baktıklarında gözlerine inanmamışlar. Çünkü kedi ağır yaralanmış.
 
Birileri Tusse ismindeki kediyi havalı tüfekle 10 kez başına isabet ederek vurmuş.
 
Haberi duyan hayvanseverler bunu yapan acımasızlara ateş püskürüyor.
 
Sahipleri tam bir buçuk yıl önce Tusse’yi beslemeye başladılar. Kedi sık sık ailenin bahçesinde dolaşıp eve geri dönüyordu. Ancak bir gün gözlerden kayboldu.
 
Tusse eve bir hafta boyunca hiç gelmedi. Aile etraftakilere kedilerinin kaybolduğu ve görürlerse haber vermelerini söylediler. Ancak arama çabaları sonuç vermedi.
 
Bir haftadır kayıp olan kedi sonunda eve döndü. Sahipleri kedinin hareketlerinden şüphelendi ve ona yakından baktılar.
 
Kedinin sahibi Jennie Norlen yerel bir gazeteye “Yakından bakınca yaralandığını anlamak mümkündü. Kafası hep aşağıdaydı. Doğru düzgün yürüyemiyor ve sendeliyordu” dedi.
 
Aile hemen Tusse’yi veterinere götürdü. Veteriner yaptığı muayene sonrası birisinin kedinin başına en az on kez havalı tüfekle ateş ettiğini tespit etti.
 
Maalesef Tusse için çok geçti. Zavallı kedi Jennie, Liam ve Kevin ismindeki iki oğlunun eşliğinde uyutuldu. Kediyi hep beraber son yolculuğuna uğurladılar.
 
Jennie, “Hepimiz şoka uğradık. Yaşadığımız acının tarifi yok” dedi.
 
Tusse’ye yapılanlar hakkında veterinerin tahminleri var. Kediler en küçük seste korkup kaçmalarıyla bilinir. Her ne kadar açıklaması acı olsa da birileri kediye ateş etmeden önce onu bir yere bağlamış olmalıydı. Boynundaki ve kafasındaki saçmalar ancak bu şekilde açıklanabiliyor.

Editör: İsveç Gündemi