Franklin Fırtınası Avrupa'ya ulaştı ve şimdi fırtına İsveç'i etkisi altına alıyor.

SMHI, tren sıkışıklığı ve trafik kaosu konusunda uyardı.

Sabah saatlerinde hem Stockholm hem de Östergötland'da çeşitli kazalar meydana geldi ve Örebro'da tüm otobüs seferleri iptal edildi.

SMHI, Pazartesi günü çeşitli yerlerde yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgarlar için turuncu uyarılar yayınladı.

İngiltere'yi vuran fırtınaya Franklin adı verildi, aynı soğuk hava dalgasının İsveç'te de etkili olmaya başladığı görülürken, İsveçli uzmanların fırtınanın tüm etkisiyle İsveç'e ulaşmayacağı görüşünde olup bu yüzden isimlendirmeye gerek olmadığını belirtti.

"Rüzgar esintilerinde fırtına şiddetine ulaşmadığından kısa ömürlü olabilir"  diyen Meteorolog Emma Härenstam, bir isim bulmanın biraz daha fazla güvenlik gerektirdiğini söyledi.

Kötü hava koşulları ile ilgili yapılan uyarı: Södermanland, Örebro, Västmanland, Stockholm ve Uppsala için geçerlidir. Ancak SMHI'ye göre Gävle de çok kar yağabilir.

SMHI trafikte dikkatli olunmasını istiyor.

"Turuncu alanda mümkünse kendinizi havaya maruz bırakmaktan kaçınmalısınız" diyen Emma Härenstam, zamanında dışarı çıkmayı düşünmeli ve uyarı durumundan haberdar olmalısınız ifadeleri kullandı.

Birkaç kaza meydana geldi

Pazartesi sabahı, Stockholm'deki polis ve kurtarma servisi birkaç kaza konusunda uyarıldı.

Meydana gelen kazalar sonucunda yaralanan birkaç kişinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Kötü hava koşulları nedeniyle bazı araçların devrildiği ve bazı noktalarda zincirleme kazaların meydana geldiği belirtildi. Polis sözcüsü Ola Österling, trafikte kaza nedeniyle duran kamyon vb. ağır vasıtaların trafiği olumsuz etkilediğini belirtti.

Polis, Östergötland'da da yoğun bir sabah geçirdi.

20 dakika içinde üç kaza meydana geldi. Svärtinge 51 numaralı karayolu üzerinde meydana gelen kazada bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin Östra Götaland'daki basın sözcüsü Dennis Johansson Strömberg, şu anda hasar durumu hakkında hiçbir şey söyleyemeyiz dedi.

Tren ve hava trafiğinde sorun

Örebro'da fırtına nedeniyle tüm şehir trafiği iptal edilirken, ülkenin çeşitli yerlerinde tren trafiğinde duraklama var.

Mariestad ve Gärdsjö arasında ağaçlar devrildi. İsveç Ulaştırma İdaresi'nin basın iletişimcisi Felicia Danielsson, sekizi on geçeden beri duraklamalar olduğunu ve trafiğin yeniden normale dönmesi konusunda herhangi bir tahminimiz yok ifadeleri kullandı.

Güney İsveç'te sabah saat dörtten beri birkaç yol kapatıldı.

Fırtına nedeniyle daha büyük sorunların engellenmesi için bazı kararlar alındı. Eslöv, Simrishamn ve Ystad'daki trenleri durduruldu. Saat 16.00'ya kadar kapalı olacak denildi.

Aynı zamanda, Arlanda'ya giden iki SAS uçağı yeniden yönlendirildi. Ronneby'den SK1126, Landvetter'a yönlendirilecek, Kalmar'dan SK2198 ise Skavsta'ya inecek.

Swedavia'nın basın hizmetinde Ellen Laurin, gün içinde belirli bir etki beklediğimizi ve yolcuları havayollarıyla iletişim halinde olması gerektiğini belirterek, yaşanan durumun kuvvetli rüzgarlardan kaynaklandığının altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi