İsveç Halk Sağlığı Kurumunun paylaştığı bilgilere göre İsveç'teki vaka sayısı 17 bin 567'ye yükseldi. Ülke genelinde hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 152 olurken bunlardan 131 kişi son bir günde hayatını kaybeden kişi olduğu belirtildi.

Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 1256'ya yükseldi.

Koronavirüsle mücadele konusunda yetkililerin üzerine düşeni yaptığı, eksikliklerin giderilmeye çalışıldığı, yoğun bakım üzerindeki baskıyı kaldırmak için çalıştığı söylenirken, süreçte vatandaşların kalabalıklardan uzak durması ve sosyal mesafeye uymaları istendi.

Toplantıya her zamanki gibi: Halk Sağlığı Kurumu, Devlet Telafisi Uzmanı Anders Tegnell, Ulusal Sağlık Kurulu kriz yönetim müdürü Johanna Sandwall, Ulusal Sosyal Hizmetler Kurulu, Bölüm Başkanı Thomas Lindén, İsveç Sosyal Koruma ve Durumsallık Ajansı, Özel Danışman, Svante Werger katıldı.

Yetkililer koronavirüs pandemisinin ülkede başladığından beri düzenli olarak yaptıkları basın toplantılarının yenisinde de yaklaşık şeyler söyledi.

Salgının merkezi olan Stockholm'de ölen insanlardan çok, dışarı çıkan insanların konuşulmaya, yetkililer kurallara uymayan iş yerlerini uyarmaya, uyarılara uymazlarsa kapatmayla tehdit etmeye ve Halk Sağlığı Kurumu tespit edilen vaka ve can kayıplarını vermeye devam etmektedir.

Editör: İsveç Gündemi