Son 24 saat içinde, Skåne Bölgesi'nde 31 yeni covid-19 vakası bulundu. Buralarda enfeksiyon izleme çalışmaları devam ediyor. Bölgede bulunan vaka sayısı şu anda 131'dir.

Bu şu anda İsveç'te doğrulanmış 700'den fazla enfeksiyon vakası olduğu anlamına geliyor.

Buna ek olarak, Skåne Bölgesi örnekleme prosedürlerini Halk Sağlığı Kurumu yönergesi doğrultusunda değiştirmiştir:

"12 Mart'tan itibaren, Halk Sağlığı Kurumu enfeksiyonun yayılmasını sınırlama çabalarında değişen bir odaklanma emri verdi. Toplulukta şimdiye kadar çoğunlukla riskli bölgelere seyahat edenleri ve endişe eden vakaları aktif olarak aramak yerine, odak noktası şu anda risk altındaki grupları korumaktır. covid-19'da ağır hasta ve sağlık hizmetlerindeki yayılmaya karşı koymak, bu da örnekleme kaynaklarına hastaneye yatırılması gereken hastalara, sağlık ve bakım personeli arasında şüpheli vakalara öncelik verilmesi gerektiği anlamına geliyor. 

"Şiddetli hastalık için risk grupları, öncelikle altta yatan hastalıkları olan yaşlı insanlardır. Genç yaş gruplarında hasta olan insanlar genellikle hafif soğuk algınlığı gibi çok hafif semptomlara sahiptir" denildi.

Gece boyunca Östergötland bölgesi, ilçede altı yeni korona enfeksiyon vakası gösteren bir test yanıtı aldı. Bir basın açıklamasında, enfekte olanların ikisi hastaneye kaldırıldı.

Son pozitif test yanıtları ile, ilçede enfekte olan ve teyit edilmiş korona vaka sayısı şu anda 17 kişi olarak kayıtlara geçti. Bunlardan ikisi, biri Üniversite Hastanesinde, diğeri Vrinnevisjukhuset'te, izolasyon tedavisi ile karantinaya alındı. Diğer kişiler ise evde izole ediliyor.

Bu bölgede de vakalarla ilgili çalışmalar sürüyor.

İsveç'te vakalar artık anlık olarak sayılmayacak bu nedenle gün sonlarında sayıların birden fazla artış göstermesi, insanlarda farklı bir panik yaratabileceği de belirtiliyor.

Editör: İsveç Gündemi