İskandinavya ülkelerinde hızla yayılan koronavirüs İsveç'te de zirve yaptı.

Birçok etkinlik ve organizasyon iptal edilirken, okulların kapanması da görüşmeler arasında yer alıyor.

Danimarka dün tüm okulları en az iki haftalığına kapatma kararı aldı. Norveç bugün aldığı kararla okulların kapalı kalmasını seçti. İsveç'te henüz okulların kapanmasıyla ilgili resmi bir karar bulunmasa da bazı ilçelerde tedbirler artırıldı.

İsveç hükümetinin vereceği karar İsveçliler tarafından merakla beklenirken, işyerileri ve toplu ulaşımlardaki virüs risklerine karşı nasıl tedbirler alınacağı da tam olarak bilinmiyor.

Özellikle başkent Stockholm'de çok fazla vaka testi olduğu ve bunların sonuçlarının gelmesiyle birlikte sayının çok daha artması bekleniyor.

İsveç'te şuana kadar resmi rakamlara göre doğrulanan vaka sayısı 563'ü bulurken, okulların kapanıp kapanmaması en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Dünya Sağlık Örgütünün dün yaptığı açıklamada salgının pandemi bir hal aldığını ve tüm yaş gruplarında riskin arttığını ifade etmişti.

En çok yaşlı ve solunuma bağlı hastalıkları olan insanları etkileyen enfeksiyonun yayılma boyutu çok hızlı olması nedeniyle risk seviyesi dünya genelinde artırıldı.

Avrupa'nın Vuhan'ı olarak bilinen İtalya'da ölü sayısı da hızla artarken, dün İsveç'te virüse bağlı olarak bir kişi hayatını kaybetmişti.

İsveç'te kararların yavaş alındığı ve koronavirüsle mücadele konusunda yavaş kaldığını dile getirip eleştiren uzmanlarda var.

ABD'nin Avrupa'ya kapılarını kapatma kararı alması da risklerin Avrupa'da çok yüksek olduğunu gösteriyor yorumunda bulunuluyor.

Editör: İsveç Gündemi