Yapılan bir anket çalışmasına göre, kadınların yarısı ve erkeklerin üçte biri yurtdışına sehayat etmekten de korkuyor.

İsveç makamlarının krizi ele alma becerisine olan güven azalıyor.

İsveçeliler bu zamanlarda genellikle yaz tatillerini planlarlar. Bu yıl, çoğu muhtemelen evde kalacak.

Demoskop'un fikir yöneticisi Peter Santesson, bu yaz İsveçlilerin çoğu tatile gitmeyecek ve İsveç'teki plajların bu nedenle kalabalık olacağını ifade etti. Korona korkusunun İsveçlilerin üzerinde büyük etkisi olacak diyen Santesson, Bunun seyahat endüstrisi ve İsveç ekonomisi için büyük sonuçları olacaktır dedi.

Her üç kişiden en az biri endişeli

Bir ay içinde korona konusunda endişe duyan İsveçlilerin oranı yüzde 14 arttı. Aftonbladet Demoskop'un yeni anketine göre halihazırda her üç İsveçliden biri endişeli ve bu endişenin giderek derinleşmesi de sözkonusu olabilir.

Peter Santesson, Endişe hızla artıyor ama aynı zamanda hala oldukça büyük bir kesimin sakin olduğunu söyleyebilirim. Üç İsveçliden ikisi toplumun bunu başarabileceğine dair temel bir güvene sahiptir diyerek, son zamanlardaki vakaların ciddiyeti nedeniyle insanların ruh hali hızla değişiyor yorumunda bulundu.

Kadınlar erkeklerden daha çok endişeli ancak fark azaldı denildi.

Güven düştü

Aynı zamanda, İsveçli yetkililerin korona sonunu ele alma şekline duyulan güven gittikçe azaldı. Oldukça çok yüksek güven duyulan yetkililere karşı son bir ay içinde güven yüzde 14 birden düşerek ciddi güven endişesi yaratıyor.

Demoskop 2-8 Mart 2020'de 1.008 İsveçli ile röportaj yaptı. Sonuç 7 Şubat 2020'de yapılan anketle karşılaştırıldı.

Virüsün başgösterdiği ilk zamanlarında güven daha yüksekken, bir hafta önce yapılan ankette bu güvenin ciddi oranda düştüğü görüldü.

Editör: İsveç Gündemi