İsveç'te yaşayan ve koronavirüs hastalığından dolayı evde yatan Ali Arslanoğlu, yaşadıklarını  anlattı. 

- ''Virüsü otobüste kapmış olabilirim'' 

Hastalığın belirtileri başlamasından sonra acil servisi aradığını ve durumunu anlattığını söyleyen Arslanoğlu, ''Adanalıyım, 30 yıldır İsveç'te yaşıyorum ve burada halk otobüsü sürüyorum, belki oradan hastalığı kapmış olabilirim. Hastalık belirtileri başladığında acil servisi aradım, şikayetlerimi dinlediler ve bende koronovirüs bulunduğunu ve kendimi evde karantinaya almam gerektiğini söylediler'' dedi. 

Ağrılarının her gün 5 kez inanılmaz derececeye çıktığını kaydeden Arslanoğlu, ''Önce dayanılması imkansız bir üşüme yaklaşık 15 dakika ,sonra hortumdan su fışkırırcasına ateş ve terleme sonra biraz uyku, uyanınca vücutta bütün kaslarımın dayanılmaz acısı insanı süründürüyor. Tam 12 gündür bu durumdayım''dedi. 


İsveç'te sokağa çıkmanın yasak olmadığını vurgulayan Arslanoğlu,''İsveç'te virüse karşı hiç bir önlem yok, her şey serbest halk sokakta, ama hastaneye gitmek ve acil servise başvurmak sanki yasak. Perişan bir şekilde evde yatıyorum, hastaneye beni almıyorlar'' dedi. 

Arslanoğlu, ''Dünyanın en zengin ülkesi İsveç'te durum buyken, benim durumumdaki bir insan Türkiye'de hemen hastanede tedavi görüyor ve evde kaderine bırakılmıyor. Buna rağmen, Türkiye aleyhine hala algı operasyonları yapıldığını haberlerde izliyorum'' ifadelerini kullandı. 

Tek korkusunun hastalığı çocuklarına bulaştırmak olduğunu kaydeden Arslanoğlu,''Allah'a şeksiz şüphesiz inanmış biri olarak hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine imanım tam. Bu yüzden ölümden korkum yok. Tek korkum, virüsü çocuklarıma kapmaması, onun içinde evde her türlü önlemleri alarak 12 gündür karantinada yaşıyorum'' şeklinde konuştu. 

Editör: İsveç Gündemi