Yeni vaka ve ölümlerle birlikte yoğun bakımdaki hasta sayıları da artıyor. Halk Sağlığı verilerine göre koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda hayatını kaybedenlerin dışında hala tedavisi devam eden 438 hasta bulunuyor.

Sağlık otoritelerinin her gün yerel saatle 14:00'daki basın toplantısına bugün Halk Sağlığı Kurumu Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, İsveç Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'ndan Taha Alexandersson. Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu ve Sağlık Bilgi Yönetimi Bölüm Başkanı Thomas Lindén, Çalışma Ortamı Kurumu Baş Danışmanı Anna Varg ve Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı, Operasyonel Yönetim Birimi Birim Başkanı Maria Bergstrand katıldı.

İsveç'te ağırlaşan tablo ve can kayıplarının arttığı gündeme dair basın toplantısı notları şöyle:

Halk Sağlığı Kurumu devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Dünya genelinde 1.3 milyon vaka ile küresel durum gelişmeye devam ediyor. Her geçen gün Avrupa'da oranlar biraz daha düşük geliyor ve aynı zamanda ABD'de keskin bir şekilde yükseliş var.

İsveç'te şu anda yaklaşık 7.700 vakanın üstündeyiz. Bir süredir yoğun bakım ünitesinde 640 hasta tedavi edildi. Gördüğünüz gibi, 3-4 günden beri bir düşüş var, ilk günler hafta sonlarıydı, normalde sayılar düşüyor, ancak genellikle tekrar yükseliyor. Veritabanları üzerinde çok fazla baskı var, muhtemelen biraz artacaktır. Bir seferde bir gün alıyoruz, hafta sonu vakasının daha büyük olmaması iyi görünüyor. Bu iyi bir işaret.

Günde ortalama 40 ölüm vakası yaşıyoruz. Dünden beri biraz arttı.

Halk Sağlığı Kurumu devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Şehirlerdeki gece hayatı hakkında çok fazla konuşma yapıldı. Bu konuda, kalabalık olmadığından emin olmak için işletmenin büyük bir sorumluluğa sahip olduğu gerçeği ile ilgili kurallar, yasalar ve düzenlemeler olduğunu hatırlatmak isteriz. Tabii ki, bu kurallar açık havada oturma için de geçerlidir. Burada, kalabalık yaratmamak ve diğer konuklardan uzak durmak için bireysel bir sorumluluk vardır.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'nda Acil Müdahale Müdür Yardımcısı Taha Alexandersson:

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'ndan sağlık hizmetleri ve çalışmaları hakkında kısa bir anlık görüntü göstererek: tüm bölgeler personel veya takviye modunda çalışmaya devam ediyor. Yüzde 70'i takviye modunda çalışıyor. Bölgelerin çoğunluğu değişti.

Acil olmayan prosedürler hala kritik hastalara öncelik tanıyacak ve bakım kapasitesini artıracak şekilde ayarlanmıştır.

Mevcut yoğun bakım yerlerinin sayısı, yani fiziksel tasarım, ekipman ve personelin bulunduğu bir bakım tesisi şu anda 937'dir. Bu, ülkedeki mevcut yoğun bakım ünitelerinin sayısında yaklaşık 4 hafta içinde kapasitede yüzde 80'in biraz üzerinde bir artışa karşılık geliyor.

Şu anda ünitelerin yüzde 20'si boş. Bu, covid-19 hastalarının yüzde 80'inin tedavi aldığı anlamına gelmez. Bunların yarısı, hatta yarısından fazlası, yüzde 55'i, sağlık bakımı tarafından, covid-19'a sahip olmayan diğer kritik hastaları tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'nda Acil Müdahale Müdür Yardımcısı Taha Alexandersson:

Nüfusun normal şartlarda tıbbi bakıma ihtiyacı devam ediyor. Covid-19 veya sahip olduğunuz diğer kritik tedavi ihtiyaçları önemli değil, tedavi alacak olanlar bunlar.

Vurgulamak istediğim bir diğer nokta da herkese, sağlık hizmetlerine gelen teyit edilmiş covid-19 ile kritik bir hasta olmadığını hatırlatmaktır. Son rapora göre, yoğun bakıma ihtiyaç duymayan 1.208 hasta covid-19 ile ülke hastanesine kabul edildi. Doğrulanmış covid-19 hastalarının dörtte biri şu anda yoğun bakım almaktadır.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'nda Acil Müdahale Müdür Yardımcısı Taha Alexandersson:

Düzensiz dağıldığı bölgelere gelince, Stockholm bölgesi en çok covid-19 hastasını önemsiyor. Bu, daha az kapasiteye sahip olanların da desteğe ihtiyaç duymadığı anlamına gelmez. Yük ile başa çıkmak zorundayız. Maskeler ve yoğun bakım kaynakları şeklinde takviyelerle, aynı zamanda taşıma kapasitesi ve diğer ihtiyaçlarla da bakmaya çalışıyoruz.

Koruyucu ekipman ve tıbbi ekipmana erişim hakkında kısa bir bilgi veren Alexandersson:

Orada devrim niteliğinde yeni bir şey yok. Bölgelerde onda biri üzerinde kritik bir etkisi olduğu bildirildi, bölgelerde zamana karşı dayanıklılık yok. Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'nun erişim ve acil ihtiyaçlar arasındaki boşluğu doldurma çalışmaları devam etmekte, birçok bölgeye günlük destek vermekteyiz. 

Envanter durumu günden güne değişmektedir, şu anda solunum cihazına nispeten iyi erişimimiz vardır ve tüm ihtiyaçları karşılayabiliriz, ancak koruyucu maskeler konusunda biraz daha durum kötüdür. Değiştirilebilir, dün farklı görünüyordu.

Ulusal Sağlık Kurulu, Sağlık Bilgi Yönetimi Bölüm Başkanı Thomas Lindén:

Sağlık sektörü şu anda enfeksiyonun yayılmasını azaltmak ve yaşlıları korumak için ellerinden geleni yapmakla görevlidir. Sağlık sistemine bazı mesajlar bırakma fırsatını değerlendirmek istiyoruz. Mevcut durumda, tüm sistemin bununla başa çıkabilmesi için birinci basamak ve belediye sağlık hizmetlerinde kilit bir rol olduğunu görüyoruz. Kolay olduğu için değil zor olduğu için elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz.

Hastaların karışmaması için bulaşma riskini en aza indiren akışlar oluşturmak önemlidir.

Belediye sağlık hizmeti: orada iyi bakım sağlamaya devam edeceğiz. Enfeksiyonun yayılmasını en aza indirmek için çalışma yöntemleri hakkında pratik ipuçları da sunuyoruz. Buradaki başlangıç ​​noktası, temel koruma prosedürlerine uygun olarak çalışmanızı sağlayacak rutinler oluşturmaktır.

Çalışma Ortamı Ajansı, Baş Danışmanı Anna Varg:

Temam kişisel koruyucu ekipman çünkü İsveç Çalışma Ortamı Kurumu hükümet tarafından görevlendirildi.

İsveç'te, ülkede çalışan herkes için iyi güvenli çalışma koşullarını izleyen otoriteyiz. Ayrıca, piyasa kontrolünü izleyen, işlerin AB düzeyinde ürün gereksinimlerini karşıladığı otoritesiyiz.

Koruyucu ekipman çalışan ve kullananların güvenli olduğuna güvenmeleri son derece önemlidir.

Koruyucu ekipman olarak satılacaklar AB tarafından onaylanmış bir prosedürden geçmelidir.

AB'de koruyucu ekipman kurallarına uyuyor. Daha sonra bugün CE işaretinden sapma hakkında yeni bir mesaj sunuyor.

Bu, Hükümet tarafından bugün İsveç Çalışma Ortamı Kurumuna verilen bir görevdir. CE işaretli olmayan ancak ülkede sağlamak istediği koruyucu ekipmanları değerlendireceğiz.

Çalışma Ortamı Ajansı, Baş Danışmanı Anna Varg:

Her bir ürün türü için gereken temel gereksinimleri değerlendireceğiz.

Vizörün depolamayı yönetmesi olabilir, böyle bir şeyi test etmek uzun zaman alabilir. Bu, şu anda önemli bir güvenlik gereksinimi değildir.

"Bu ürünler açık pazarda satılmamalıdır" dedi.

Çalışma Ortamı Ajansı, Baş Danışmanı Anna Varg:

Koruyucu ekipman sağlamakla ilgilenen herkes İsveç Çalışma Ortamı Kurumuna başvurmalıdır.

Başka bir alternatif daha var: eğer üretici iseniz ve CE işareti olması gereken ve değerlendirme süreci devam ederken açık pazarda satmak isteyen koruyucu ekipman üretiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Koruma ve Hazırlık Kurumu, Operasyonel Yönetim Birimi, Birim Başkanı Maria Bergstrand:

Cenazeleri tutmaya devam etmeliyiz, şimdi daha küçük bir alan içinde yapmalıyız. İnanç toplulukları, belediyeler ve bunlarla çalışan diğer kişilerin yakın akrabaları için ortak bir çekiciliği vardır: Cenazeyi daha küçük bir alan için acil tutmaya çalışın ve daha sonraki bir tarihte daha büyük bir anıt töreni düzenleyin.

Bu sona erecek. Bir sonu var. Şu anda, pandeminin her şekilde etkisini azaltmak için hepimize yardım gerekiyor.

Editör: İsveç Gündemi