29 Kasım akşamı İsveç'in başkenti Stockholm'ün Rågsved bölgesinde silahlı saldırı düzenledikten sonra kaçarak uzaklaşan kişilerin fotoğrafına ulaşan polis, fotoğrafı basınla paylaşarak zanlıların yakalanması için vatandaşlardan yardım istedi.

Zanlılar araçla seyahat eden iki kişiyi kurşun yağmuruna tutarak ağır yaralamıştı. Silahlı saldırıdan kaçmaya çalışırken, kaza yapan araçtan ağır yaralı olarak çıkarılan kişilerin hastanedeki tedavileri sürüyor.

Polis:  "Fotoğraf saldırıdan hemen sonra çekildi"
Şimdi polis şüpheli iki failin resmini yayınladı.

Polis, paylaştığı resimle bu iki kişinin silahlı saldırı olayının failleri olduğundan şüphelendiklerini belirtti.

Resimdeki bir kişinin elinde silah olduğunu belirten Dedektif Thomas Pettersson, fotoğrafın saldırıdan hemen sonra çekildiğini söyledi.

Zanlılar saldırıdan sonra başka bir araçla kaçmış. Polis saldırıdan sonra zanlıların başka bir araçla kaçarak izlerini kaybettirdiğini belirtti.

Polis şimdiye kadar olaya karışmış olabileceğinden şüphelendiği 8 kişiyi gözaltına aldı .

Zanlıların kaçtığı aracı tespit eden polis, bir süre sonra aracın bulunduğu ancak çalıntı araç olduğunu söyledi.

Arlanda'da uçaklarda tutuklandılar

Aynı gece yedi gencin yakalandığı, bunlardan bir kişinin yurtdışına çıkmak üzere Arlanda havalimanında uçaktan indirildiği belirtildi. Ortak bir takım suçlarda beraber hareket ettiği belirlenen toplam 8 kişi yakalandı. Edinilen bilgilere göre, bunların büyük bölümü 17 yaşında ve 16 yaş aralığında olan gençler. Üstlerinde silahlarla yakalanan zanlılardan, 17 yaş ve üzeri olanların polis merkezinde sorguya çekildiği, 16 yaşındakilerin ise bir gençlik evine yerleştirildiği belirtildi.

Yakalanan zanlılardan birinin ise 20 yaşlarında olduğu söylendi. Cinayette yardım ve yataklık ettikleri belirtildi. Bir kişi ülkeden ayrılmaya çalışırken Arlanda'da bir uçakta tutuklandı.

Halen şüphelenilen, ancak hala yakalanamayan beş kişi arasında, İsveç genç milli takımda oynamış bir futbolcu da olduğu söyleniyor. 

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Polis ipuçları verebilecek kişilerin 114 14 numaralı telefondan kendilerine bilgi verilmesini bekliyor.

Editör: İsveç Gündemi