İsveç'in başkenti Stockholm’de Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesini konu alan "Ukraine at War: Media in Action" adlı film tanıtıldı. Film, gazeteci Roman Boçkala tarafından sunuldu.
Konuyla ilgili kişisel Facebook sayfasında açıklama yapan Roman Boçkala, filmin Baltık ve Doğu Avrupa Çalışmaları Merkezi’nin (CBEES) araştırma görevlilerinin de iştirakıyla gösteriminin gerçekleştirildiğini bildirdi.
 
Roman Boçkala, “Ukrayna’da söz konusu film 2 yıl önce tanıtıldı. İsveçliler için bu yeni bir şey. Onlar konuyu çok iyi anlamıyor, takdir edersiniz ki bu şaşırtıcı değil. Ukrayna, Avrupa medyasının ilk sayfalarındaki konu olmaktan çıktı. Ve Ukrayna meselesinden bıkıldığı hissediliyor. Kendimizi hatırlatmalıyız ve sadece kötü şeyler hatırlanmamalı. Olumlu şeylere de odaklanmalı. Zayıflıkları ve başarısızlıkları kimse beğenmiyor” diye kaydetti.

Daha önce Brüksel’de düzenlenen “Ukraine on Film. Bridges: East of West” adlı Ukrayna yapımı filmler festivali çerçevesinde Askold Kurov’un Rusya’da yasa dışı olarak 20 yıl hapse mahkum edilen Kırımlı yönetmen Oleg Sentsov'u anlattığı “Dava: Rusya Devleti Oleg Sentsov’a Karşı” filmi gösterildiği bildirilmişti. 
 
Ukrayna’nın Brüksel Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, filmin, Ukraynalı yönetmen Oleg Sentsov'la dayanışma gösterildiğini bir kez daha sergilemek için bir fırsat olduğu kaydedildi.

Editör: İsveç Gündemi