İsveç'in Başkenti Stockholm'de Hallunda semtinde bulunan Süryanilere ait kilisenin duvarında asılan afişlerde, Osmanlı Türkleri  Nazi Lideri Adolf Hitler'e benzetildiği gerekçesiyle, Türk vatandaşları tarafından dava açıldı. 
Bredeng Kültür ve İslam Derneği Başkanı Orhan Karan ve İslam Toplumu Milli Görüş İsveç Bölge Sosyal Hizmetler Başkanı Torun Çiğel, kilise hakkında bizzat polise giderek suç duyurusunda bulunurken,  1 milyon kron  tazminat parası talep etti. 

Bredeng Kültür Ve İslam Derneği Başkanı Orhan Karan, ''İsveç'te her hangi bir etnik grup ve halka karşı yapılan en ufak kin ve nefret söylemi ve iması yasak olurken, Hallunda'da bulunan Süryanilere ait kilise, duvarına 2 uzun pankart asarak, Osmanlı ve Türkleri Nazi lideri Adolf Hitler'e  benzettiklerine şahit olduk. Afişlerde 1915 olaylarına atıf bulunularak;  Osmanlıyı temsilen fes, bıyık kılıç figürleri kullanılırken, Nazi lideri Adolf Hitler'in temsili resmi kullanılmış'' şeklinde konuştu.

 İşlek caddede olduğu için yoldan geçen bir çok kişinin afişi gördüğünü söyleyen Karan, özellikle Türk vatandaşlarının oldukça rencide olduğunu kaydetti. Afişlerden kötü yönde etkilenen vatandaşların telefonla polise şikayet etmesinden sonra hemen afişlerin kaldırıldığını belirten Karan, afişlerin fotoğraflarını çekerek polise suç duyurusunda bulunduklarını ve 1 milyon kronda tazminat talep ettiklerini ifade etti. 





Editör: İsveç Gündemi