banner198

İsveç'te Ki Türklerden Süryani Kilisesine 1 milyon kron tazminat davası

İsveç'te bulunan Süryani Kilisesine ''Türklere hakaret etti''gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulurken, 1 milyon kron tazminat parası talep edildi.

İsveç'te Ki Türklerden Süryani Kilisesine 1 milyon kron tazminat davası
 İsveç'in Başkenti Stockholm'de Hallunda semtinde bulunan Süryanilere ait kilisenin duvarında asılan afişlerde, Osmanlı Türkleri  Nazi Lideri Adolf Hitler'e benzetildiği gerekçesiyle, Türk vatandaşları tarafından dava açıldı. 
Bredeng Kültür ve İslam Derneği Başkanı Orhan Karan ve İslam Toplumu Milli Görüş İsveç Bölge Sosyal Hizmetler Başkanı Torun Çiğel, kilise hakkında bizzat polise giderek suç duyurusunda bulunurken,  1 milyon kron  tazminat parası talep etti. 

Bredeng Kültür Ve İslam Derneği Başkanı Orhan Karan, ''İsveç'te her hangi bir etnik grup ve halka karşı yapılan en ufak kin ve nefret söylemi ve iması yasak olurken, Hallunda'da bulunan Süryanilere ait kilise, duvarına 2 uzun pankart asarak, Osmanlı ve Türkleri Nazi lideri Adolf Hitler'e  benzettiklerine şahit olduk. Afişlerde 1915 olaylarına atıf bulunularak;  Osmanlıyı temsilen fes, bıyık kılıç figürleri kullanılırken, Nazi lideri Adolf Hitler'in temsili resmi kullanılmış'' şeklinde konuştu.

 İşlek caddede olduğu için yoldan geçen bir çok kişinin afişi gördüğünü söyleyen Karan, özellikle Türk vatandaşlarının oldukça rencide olduğunu kaydetti. Afişlerden kötü yönde etkilenen vatandaşların telefonla polise şikayet etmesinden sonra hemen afişlerin kaldırıldığını belirten Karan, afişlerin fotoğraflarını çekerek polise suç duyurusunda bulunduklarını ve 1 milyon kronda tazminat talep ettiklerini ifade etti. 





Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 08:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
muktalip
muktalip - 9 yıl Önce

Öyle bir zihniyet olustuki bizim turk musluman kesimde iyiyi kötuyu ayiramaz hale geldik hala suryanilrin salonlarina para öduyoruz uyanin benliginizi bulun ve onlarin salonlarinda eglence yapmiyalim.saygilar

YÖRUKOGLU
YÖRUKOGLU - 9 yıl Önce

burdan bütün türk ve kürtlere sesleniyorum;suryanilerden özellikle grossistlerinden alis,verisi keselim,salonlarini kiralamayalim,dugun tårtalarini onlardan almayalim,bu gibi faaliyetler onlara ders olacaktir..

Yusuf
Yusuf - 9 yıl Önce

Bu insanlara verilecek en güzel tepki,onlarla alış veriş yapmayın,onlara verilecek tek kron sizden davacı olur.

SIRADAKİ HABER

banner194

banner6