Yaklaşık 400 kişinin eğitim gördüğü okuldaki bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın 21 yaşındaki Anton Lundin P. olduğu açıklandı.
Okula kılıç benzeri bir bıçak, kesici aletler ve "Yıldız Savaşları" filminden bir kostümle gelen saldırgan, 4 kişiyi ağır yaralamıştı, yaralılar arasında bulunan bir öğretmen olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası 11-15 yaşlarında 3 öğrenci de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, öğrencilerden biri tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Polis tarafından vurulan saldırganın da akşam saatlerinde öldüğü belirtildi.
Saldırgan Adolf Hitler hayranı

Anton Lundin P'nin sosyal medya ve video paylaşım sitesinde Müslüman ve göçmen karşıtı yayımladığı paylaşımlarının yer aldığı ve Adolf Hitler hayranı olduğu belirtildi.

Polis Müdürü Thord Haraldsson, zanlıya ait bilgisayarda ırkçılık temalı resim ve videoların bulunduğunu ve bunları incelemeye aldıklarını aktardı. Haraldsson, 21 yaşındaki zanlının saldırıyı gerçekleştirdiği okulda öğrenci olduğunu ve çevresi tarafından sessiz sakin bir kişi olarak tarif edildiğini kaydetti.
Başbakan olayı kınadı

Olay yerine giden İsveç Başbakanı Stefan Löfven, İsveç'in kara bir gün yaşadığını söyledi. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının acısını paylaştığını belirten Löfven, katliam karşısında söylenecek kelime bulamadığını ifade etti. Löfven, saldırıyı kınadığını belirtti.
Göçmenlerin yoğun yaşadığı bir bölgede bulunan Kronen adlı okulda 400 öğrencinin eğitim aldığı, öğrencilerin büyük bir bölümünün göçmen kökenli olduğu bildirildi.
Editör: İsveç Gündemi