Ulaşımda kaosa neden olan kar yağışı nedeniyle kamyonlar haraket edemedi ve SMHI, Västerbotten'de 1. sınıf bir uyarı yayınladı.

İsveç Ulaştırma İdaresi, İsveç'in neredeyse tamamında zorlu yol koşulları konusunda uyarıda bulundu.

SMHI, Pazartesi sabahı yedi bölge için yeni uyarılar yayınladı.

Güçlü rüzgarlar ve büyük miktarda kar yağışı Norrbotten bölgesinde aksamalara neden olurken, kar kaosu Pazartesi gününe kadar devam etti ve Västerbotten'de SMHI, 5-15 santimetre kar yağışı için 1. sınıf uyarı yayınladı.

"Bu, temel olarak Västerbotten, Norrbotten ve Västernorrland'de trafikte sorunlara yol açar." diyen SMHI meteoroloji uzmanı Max Lindberg Stoltz, bu kadar temizlenmeye uygun bir kar değil, ancak diğer yandan zorlu yol koşullarını yaratan ıslak zemin unsurlarına sahibiz ifadeleri kullandı.

E4'te tırlar durdu

İsveç Ulaştırma İdaresi'ne göre, Pazartesi sabahı İsveç'in neredeyse tamamında zorlu yol koşulları riski var. Kayganlar yokuşları çıkamadı ve hepsi hava koşullarının daha iyi olması için bekliyor. Dün gece saat 3'te, bir kamyon, Norrbotten İlçesindeki Jämtön yüksekliğinde E4 üzerindeki hendeğe girdi. Kurtarma çalışması sırasında yol kapalı kaldı ve İsveç Ulaştırma İdaresi'nin ön tahminine göre trafik en az 8.30'a durdu.

Timrå ve Härnösand arasındaki Bye yüksekliğinde kuzey yönünde E4 üzerinde, birkaç kamyon tek şeritli bir bölümde duruyor. İsveç Ulaştırma İdaresi kuyruklar konusunda uyarıyor ve tedbir çağrısında bulunuyor.

Salı gecesi yeni kar yağışı

Sabah kar yağışı azalmaya başladı ve alçak basınç, Finlandiya üzerinden daha doğuda devam edecek. Ancak Salı gecesi, İsveç üzerinde yağışla birlikte yeni bir düşük basınç bekleniyor.

Pazartesi sabahı, SMHI, Jämtland, Västernorrland, Gävleborgs, Dalarna İlçesinde Dala dağları, Värmland, Örebro ve Västmanland gibi bölgeler başta olmak üzere birçok bölge için uyarılarda bulundu.

"Güney kesimlerde hafif bir hava var, bu da karın birkaç yerde hızla yağmura dönüştüğü anlamına geliyor" diyen Max Lindberg Stoltz, bundan sonra kar yağışının Çarşamba akşamı kuzey Norrland'a doğru ilerleyeceğini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi