Västernorrland etkili olan kar yağışı nedeniyle bölgedeki bir çok yolda ulaşım sorunu yaşanıyor.

Bölgedeki aşırı kar yağışı nedeniyle otobüsler iptal edildi, trenler durduruldu ve büyük sorunlar bildirildi.

Silahlı Kuvvetlerden Therese Fagerstedt, Sundsvall'da ev hizmetine yardım etmek için paletli araçlarla yardım için göreve başladıklarını belirtti.

Sundsvall ve Västernorrland ikinci kez büyük bir kar yağışı etkisi altına girdi.

Bir hafta önce, SMHI uyar vererek aşırı kar yağışı olacağını bildirmişti. Uyarılara rağmen binlerce insan elektriksiz kalmış ve ciddi bir kar yağmıştı.

Bugün bölgelerle ilgili 2. sınıf bir uyarı yapıldı ve etkili kar yağışı bölgede kendini göstermeye başladı.

Perşembe günkü kötü hava koşulları öncesinde, İsveç Ulaştırma İdaresi bazı tren hatlarını geçici olarak kapattı ve insanları gereksiz seyahatlerden kaçınmaya çağırdı.

Västernorrland İl Yönetim Kurulu acil durum hazırlık başkanı Torbjörn Westman bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada bölge sakinlerine "Sakin olun ve evde kalın" çağrısı yaptı.

1000'den fazla ağaç yıkıldı

Öğleden sonra kar, diğer yerlerin yanı sıra Sundsvall'ın merkezinde büyük elektrik kesintilerine neden oldu ve E.on, web sitesinde kar miktarının kuvvetli rüzgarlarla birlikte zor bir durum yarattığını yazdı.

Ekstra zorluklar var çünkü geçen haftaki kar küreyiciden sonraki temizleme çalışmaları devam ediyor. Sonra Västernorrland'da 1000'den fazla ağaç elektrik hatlarının üzerine düştü.

Elektrik şirketi bugünkü fırtına hakkında, "Perşembe günü, yaklaşık 100 servis teknisyeni ve temizlik görevlisi, etkilenen insanlara elektriği mümkün olan en kısa sürede eski haline getirmek için sahada çalıştı."

Saat 19: 00'da, şirketin elektrik kesintilerinden 1100'den fazla hanenin etkilendiğini açıkladı.

40'tan fazla kamyon yolda kaldı

Yollarda bile kar büyük sorunlara neden oldu. Yollarda hareket edemeyen yaklaşık 40 kamyon olduğu bildirdi. Ve diğer şeylerin yanı sıra, E4'te birkaç kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu.

Kuzey Bölgesi polisinden Åsa Mjörndal, öğleden sonra en çok trafik engelinin yaşandığını, kamyonların hareketsiz durduğunu ve bazılarının yoldan çıktığını söyledi.

Özellikle Västernorrland'da çok sayıda trafik kuyruğu oldu.

Asker yollara indi

Karları temizleyecek olan pulluk kamyonlarının da trafik karmaşasına takıldığı bildirildi. Yaşlıların etkilenmemesi ve ihtiyaç duydukları bakım ve ilgiden mahrum kalmaması için Sundsvall'daki evde bakım hizmeti ordudan yardım istedi.

Silahlı Kuvvetler basın sekreteri Therese Fagerstedt, "Bir destek talebi aldık ve bunu kabul ettik" dedi.

Fırtınaya hazırlandıklarını söyledi.

"Bunu halledebilmek için hazırlıklıyız ve gelebilecek destek talebinin bir an önce işleme alınacak" dedi.

Perşembe akşamı, Silahlı Kuvvetler ayrıca Sollefteå belediyesine enerji santralleri de dahil olmak üzere ekipman konusunda yardım ediyor.

Therese Fagerstedt "Daha fazla destek talebi alınırsa hazır kaynaklarımız var" dedi.

Silahlı kuvvetler mensupları, "Elimizden gelen her şekilde destek vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Editör: İsveç Gündemi