İlk olarak, bir kişinin silahlı bir adam hakkında yanlış alarm verdiğine inanılıyor.

Bir dakika sonra şehrin bazı noktalarında yangın ihbarları yapıldı.

Polis, Eskilstuna'nın dört bir yanında olay yerlerinin olduğu yangın kargaşasında saldırıya uğradı.

Gece yaşanan kaotik olaylara karıştıkları şüphesiyle 20'li yaşlarında üç genç tutuklandı.

Eskilstuna'daki kaos gecesi, Torshälla'da bir kişinin silahlı görüldüğü üzere yapılan ihbarla başladı. Polis o ihbar üzerine harekete geçerken aynı anda şehirde araçlar ateşe verildi. Ve iki saat boyunca farklı noktalarda yangınlar çıktı.

Yangınlarla ilgili ihbarlar duyulurken, diğer şehirlerden takviye çağrısı yapıldı, kurtarma servisi yangından yangına koşmak zorunda kaldı ve polis kapsamlı araştırma başlattı.

Olaylarla bağlantılı üç genç tutuklandı

Bu sırada şehrin üzerinde bir polis helikopteri dolaştırıldı. Saat 00.23'te, 20'li yaşlarındaki üç adam, şehirdeki isyandan sorumlu oldukları gerekçesiyle iki saatten fazla süren bir çalışmanın ardından gözaltına alındı, ağırlaştırılmış vandalizme teşebbüs şüphesiyle tutuklamalarına karar verildi.

Ancak polis daha fazla tutuklamanın beklenebileceğini söyledi.

"Tutuklananların başlangıçta 23.27'de Skiftingegatan'daki yangından şüpheleniliyor. Doğu polis bölgesindeki RLC basın sözcüsü Thomas Agnevik, soruşturmanın daha fazla yangına bağlanıp bağlanamayacağını veya daha fazla insanın dahil olup olmadığını göstereceğiz" dedi.

Erkekler, ağırlaştırılmış vandalizme teşebbüsleri nedeniyle gece saat 02: 00'de nöbetçi savcılıkça tutuklandılar. Gece sorguya çekildiler ve Pazartesi günü daha sonra sorguya çekilecekler.

Üçlü için suç sınıflandırmaları, meydana gelen mal hasarına bağlı olarak muhtemelen kundaklamaya ve polisin operasyonlarına karşı sabotaja olarak görülüyor.

Toplamda, Eskilstuna ve çevresindeki yangınlarla ilgili yaklaşık yirmi farklı ihbar yapıldı. Bir binada çıkan yangınla ilgili alarmlar da vardı, ancak o yangınında bir araçla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Dün gece saat 04.00'te polisin yaptığı açıklamada 16 noktada suç unsuru teşkil edecek şüpheler olduğunu belirtti.

Thomas Agnevik, "Devriyeler olaylar hakkında yazdıkça daha fazlası eklenebilir" dedi.

22.14 ile 22.32 arasında 18 dakika içinde, Eskilstuna'da SOS'a yapılan çağrılarla ilgili polis devriyesi tarafından tanık olunan dokuz farklı yangın tespit edildi.

Yangınların birçoğunda, birkaç araba yanıyordu.

22.50'de SOS Alarm takım lideri Ola Åström, bununla ilgili çok sayıda arama yapıldığını söyledi.

Polise molotof kokteyli

22.47 ve 22.59'daki ilave alarmların ardından, araba ve mopedler yanarken, 23.12'de Eskilstuna'daki Nygatan'daki polis karakolunda yangın çıkarma girişimi hakkında bir ihbar alındı.

Laila Eriksson, "Karakolda görevli personelimiz vardı" sorun olmadı ifadeleri kullandı.

Olayın ardından polis karakolu tarafından gözetleme yapıldı.

Eskilstuna-KURIREN'e göre, birisi bir arabada seyahat ediyordu polis köpeği birimlerinden birinde bir yangın bombası atılmış olmalı. Birisi polis arabalarının etrafına da benzin dökmüş olmalı diye yazdı.

Erken bilgilere göre, akşam saatlerinde Eskilstuna'da görev yapan birkaç devriyenin saldırıya uğradığı söylendi.

Laila Eriksson, "Molotof kokteylleri atıldı. Onu birimlerimize attılar, bu yüzden öncelik verdik ve saldırıyı durdurmaya çalıştık. Daha sonra kurtarma hizmeti ve polis için işyerinin güvenliğini sağlamaktır. Ancak bunun için ne bizde ne de onların kaynaklarına sahip değiliz" yorumu yaptı.

Bu şekilde davranan vatandaşlarımızın olması korkunç. Bazı kişilerin böyle davranması çok trajik. Halk açığa çıkıyor, yananların arabaları ve karavanları olduğunu söyledi.

Kargaşada, polis başka bölgeden, polis havacılığından ve ulusal operasyon departmanından takviye aldı.

Thomas Agnevik, "Eskilstuna'da akşam saatlerinde çok sayıda polis memuru olaylarla ilgili alanda görev yaptı".

Yangın kargaşası yatıştıktan çok sonra, şehir sakinliğini korumak için takviye ekiplerle silahlı polisler bölgede nöbet tutmaya devam etti.

Kurtarma hizmeti için zor

Polis karakoluna yapılan birçok yangına ve saldırıya rağmen bunun polis için asla kritik bir durum olmadığına inanıyor.

Olaylarda yaralanan olmadı.

Tutuklanan üç kişinin hepsi geçmişte suçlardan hüküm giymişti.

Editör: İsveç Gündemi