Kamera görüntülerini analiz eden soruşturma makamı, taksicinin bir kişiyi hedef alarak aracını üzerine sürmeye çalışması üzerine, yoldan geçenleri ezme tehlikesi yaratması sonucunda soruşturma başlatılmıştı.

Defalarca grubun içindeki bir kişinin üzerine aracını sürmeye çalışan taksici görgü tanıkları tarafından delilikle suçlandı.

Taksi şoförünün neden çileden çıktığı henüz tam anlaşılmazken, grubun içindeki bir kişi ile tartışma üzerine olayın geliştiği ancak taksi şoförü ile ezmeye çalıştığı kişi arasında daha önceden husumet olduğu düşünülüyor.

27 yaşındaki taksi şoförünün 24 Temmuz gecesi yolda aracını grup halindeki kişilerin üzerine sürerek, bir kaç kişinin yaralanmasına neden olması üzerine yakalanmış ve soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Tutuklanan şoför ile ilgili dava dosyası oluşturulurken, hedefinde 35 yaşındaki bir kişi olduğu kamera görüntülerinden ve tanıkların beyanları olmak üzere, kendi ifadesinde de ortaya çıktı.

35 yaşındaki kişinin üzerine aracı sürerek ağır yaralanmasına neden olan sürücü, kasten adam öldürmeye teşebbüsten tutuklu bulunuyor.

Soruşturma dosyasındaki delilleri toplayan savcılık, olayın meydana geldiği noktada yer alan güvenlik kameralarında görüntüleri inceledi. Defalarca aynı kişiyi hedef alarak aracını süren şoförün suçlu görüldüğü kamera görüntülerinden ortaya çıkması üzerine, taksi şoförünün kontrolünü kaybettiği sinirden sadece gaza bastığını söylediği, ne yaptığının farkında olmadığını iddia etti.

Şoför, şahsın kendisine bıçaklı saldırıda bulunduğunu da söylerken, kendini korumak amacıyla sadece gaza bastığını ileri sürdü.

Diğer insanlarla her hangi bir sorununun olmadığını, ancak korktuğu için insanlardan şüphelenerek, kaçmaya çalıştığını iddia eden şoför, kimseyi yaralama amacı olmadığını ileri sürdü.

Şoför, grubun içinde bulunan bir kişinin ailesinden birine cinsel istismarda bulunduğunu ve daha önce kendisini bıçakla tehdit ettiğini de ileri sürdü.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Eva-Lena Jansson, şoförün aracı kullandığını kabul ettiğini ancak insanların üzerine kasıtlı araç sürmediğini söylediğini belirtti.

Suçlamaları reddeden taksicinin ne kadar ceza alacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Editör: İsveç Gündemi