İsveç'te yayın yapan Fokus dergisi  Sol Parti'nin İran asıllı milletvekili Amineh Kakabaveh'ı ''Yılın İsveçlisi'' seçti. Sekiz ay önce sosyal medya hesabından Müslümanlara hakaret eden ırkçı bir video paylaştığı için büyük tepki alan Kakabaveh'ın yılın İsveçlisi seçilmesi şaşkınlığa neden oldu.

Kakabaveh, sekiz ay önce  Norveçli ırkçı bir grubun video paylaşım sitesinden yüklediği sahte görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmış ve kamuoyunda büyük tepki almıştı. Videoda Somali'de dini bir sohbet sırasında çekilen görüntülerin, İsveç devlet televizyonu SVT'nin sahte logosu ve alt yazısıyla birlikte yayınlanarak bütün Müslüman ve Somalililer "Tecavüzcü, hırsız" gibi gösterilmişti. Paylaşım sonrası kamuoyunan özür dileyen Kakabaveh, partisi tarafından da sert eleştirilmiş. Milletvekilliği bir ay dondurulmuştu. 


Öte yandan Türkiye karşıtlığı ile de bilinen Kakabaveh, bir çok kez  PKK terör örgütünün İsveç'te terör örgütü listesinden çıkarılması için bazı milletvekilleri ile önerge hazırlamış, önerge mecliste reddedilmişti.
Editör: İsveç Gündemi