İsveç'in birçok bölgesinde meydana gelen saldırılar, kavgalar ve kurşunlamalarla bağlantılı açılan soruşturmalar kapsamında polisin sonuca ulaşmaması tepkilere sebep oluyor.

İsveç medyasında son dönemlerde özellikle silahlı saldırılar sonrası polisin olayları soruşturma da başarısız olduğu vurgusu sık sık yapılmaya başlandı.

Dün yine Stockholm'ün Jordbro bölgesinde 24 yaşındaki bir genç bacaklarından kurşunlanarak hayatının geri kalma kısmını sakat geçirmeye mahkum edildi. Olayla ilgili soruşturma başlattığını belirten emniyet yetkililerin sadece açıklama da kaldıkları belirtilirken, olayla ilgili hiç bir iz bulamadıkları ifade edildi.

Karolinska hastanesine kaldırılan gencin bacaklarında ciddi deformasyonlar meydana geldiği ve düzelmesi imkansız olduğu belirtilirken, polise tepkiler yağdı.

Hastane yetkilileri her ne kadar gencin sakat kalıp kalmayacağı ile ilgili net bir açıklama yapılamazken, gencin iki bacağının da diz kapaklarından birden fazla mermi isabet ettiği dolayısı ile tekrar ayağa kalkmasının imkansız olduğu vurgulanıyor.

Polis medyanın hedefinde...
İsveç polisinin 2014 yılında da meydana gelen 114 çete saldırısı ile ilgili sadece yüzde 10 odanında çözüme kavuşturduğu olaylar olduğuna dikkat çekilirken, saldırganların yüzde 90 oranının toplumun içinde elini kolunu sallaya sallaya gezdiği belirtildi.

Polis meydana gelen yeni saldırı ile ilgili de suskunluğunu koruyor.
Editör: İsveç Gündemi