Göteborg Gazetesi'nin genel Yayın Yönetmeni Adam Cwejman, ''İsveç'teki İslam partisi ışığı görüyor'' başlığı ile yayımladığı makalede Mikail Yüksel'in Liberal Merkez Partisinden haksız yere dışlandığını hatırlattı.

Cwejman, makalesinde şu satırlara yer verdi:

Geçen seneki seçimlerde Merkez Partisi'nden liste başı milletvekili adayı plan Mikail Yüksel'i ihraç etmek çok saçmaydı.

Önce Mikaikail'in parti içindeki gücünü kullanarak Göteborg'daki rahatsız oldukları bir gurubu dışladılar. Sonra Mikail in şeffah davranarak verdiği bilgiyi kullanıp seçimden önce onu ihraç ettiler. Oysa bu bilgi iki senedir biliniyordu ve Mikail liste bası aday olana kadar rahatsızlık vermemişti.

Mikail Yüksel yeni bir parti kurdu. Peki başarabilir mi? İsveç'teki gazetelere yaptığı açıklamaya göre bir yerel secimi kazanmak için ne gerektiğini çok iyi biliyor. Aynı zaman da Mehmet Kaplan'ı da genel başkan olarak görmek istiyor.

Mikail samimi bir şekilde Müslüman haklarını savunacağını ve ırkçılıkla mücadele edeceğini söylüyor. Açık bir şekilde bunları savunan parti olması çok iyi. Basarili olması içinde büyük bir potansiyel var''

Öte yandan Mikail Yüksel geçen ay Göçmen Partisini kurduğunu açıklamasından sonra aşırı sağcıların ve Türkiye karşıtlarının hedefi haline geldi, Sağcı medya kuruluşlarında Yüksel hakkında bir çok farklı haber paylaşılırken, sosyal medyada ırkçı saldırılara maruz kaldı.

Göteborg Gazetesi'nin genel Yayın Yönetmeni Adam Cwejman'ın yazısını okumak için tıklayın!

Editör: İsveç Gündemi