Son günlerde giderek artan olaylar ve saldırıların polis evlerine kadar sıçraması İsveç'te şiddet ve terör noktasında farklı yol izlenmesine zemin hazırlıyor.

Evinizi kime kiraya verdiğinizi iyi bilmeniz gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde İsveç'te polis evine yapılan silahlı saldırı ile ilgili soruşturma giderek derinlik kazanıyor. Edinilen bilgilere göre saldırıyı yapan zanlıların ikinci elden kiralanan kontratsız bir evde kaldıkları söyleniyor.

Terör örgütü elemanları yüksek kiralar ödeyerek kendilerini rahatlıkla gizleyebiliyor.

Uzmanlar ev sahipleri bilmeden teröre bulaşabilir yorumunda bulundu.

İsveç emlak piyasasının büyük kısmını kontrol eden emlak şirketi ev sahiplerinin evlerindeki bir odayı ya da kendi adlarına kiraladıkları evleri kontratsız bir şekilde ikinci elden kiraya vermeleri pratikte kar etmelerini sağlasa da bunun bir suç olduğunu belirtti. Eğer kiraya verilen mülk teröre bulaşan kişilere verilmesi tespit edilirse ev sahiplerinin dolaylı olarak teröre destek verme suçundan yargılanmaları kaçınılmaz olacak uyarısında bulundu.

Tek odayı tüm ev fiyatına kiraya verenler yandı

İsveç'te ikinci el kiralık evlere yönelik yapılan ve henüz kamuoyuna açıklanmayan çalışmalar bulunuyor. Bazı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ev firmasından kiralanan evlerin kontratsız ve yüksek rakamlara resmi olmayan yollardan şahıslara kiralanması tespit edildiğinde hem yüksek meblağlarda para cezası hem de evlerini kaybetmeleri kaçınılmaz olacak.

İki ya da üç odalı evin bir odasını normal kiralarının yarısına ya da tamamına yakın fiyata kiraya verenlerin elde ettikleri haksız kazançlarına el konarak yüksek rakamlarda para cezası uygulanacak.
Editör: İsveç Gündemi