Cuma günü Yngaren Gölü'ndeki buzda yürürken buzların kırılması sonucu göle düşen iki kişi daha yaşamını yitirdi.

Son 24 saat içinde en az altı kişinin hayatını kaybettiği boğulma olaylarında artış olduğu gözleniyor.

Balık avına çıkan ve geri dönmeyen adamların kayıp olduğu bildirildi.

Kurtarma ekipleri onları sudan çıkardı, ancak hayatları kurtarılamadı.

Katrineholm yakınlarındaki Yngaren Gölü'nde balık tutmaya giden iki yaşlı adamın kaybolduğu bildirildi. Cuma günü saat 17.00'den hemen önce göle polis, kurtarma hizmeti, deniz kurtarma ve ambulans ihbar edildi.

Bir saat sonra gölde iki kişi bulundu. 75'li ve 80'li yaşlardaki kişiler, kurtarma hizmeti dalgıçları tarafından sudan çıkarıldı ve öldükleri doğrulandı.

Akrabalar bilgilendirildi.

Bir günde 6 boğulma vakası

24 saat içinde 6 kişinin yaşamını kaybettiği bildirildi. Perşembe akşamı Sävsjö'nün dışında Vallsjön'de dört kişi buzun kırılması sonucunda boğularak öldü.

Erkekler 65 ile 75 yaşları arasındaydı.

Boğulma alarmlarında büyük artış

SOS alarmı bu yıl şimdiye kadar boğulma alarmlarının sayısında büyük bir artış olduğunu bildirdil. Çoğu buz kazaları ile ilgilidir. 

Kış aylarında buz tutan göl ve nehirlerde yürümeyi bir alışkanlık haline getiren çoğu insan büyük risklerle karşı karşıya. "Buz ve güzel hava birçok insanı dışarı çıkarır. Bununla birlikte, buzun üzerindeyken ve kaza meydana geldiğinde ne düşünmeniz gerektiği konusunda yeterli bilgi bulunmuyor" diyen SOS Alarm'dan Göran Bertilsson, istatistiklerimizde boğulma olaylarının gerçekten fark ediliyor dedi.

Ocak 2020'de 57 iken, bu Ocak ayında 98 boğulma alarmı alındı. 

1 ve 21 Şubat tarihleri ​​arasında SOS Alarm 117 boğulma vakasını ele aldı. Geçen yıl aynı dönemde, bu rakam 37 olduğu belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi