İsveç'in başkenti Stockholm'deki S:t Göran hastanesinde bir hastada koronavirüs tespit edilmesi üzerine alarm verildi.

Edinilen bilgilere göre, S:t Görans hastanesinde günler sonra koronavirüs teşhisi konulan hasta karantinaya alınırken, vakanın kaynağı henüz bilinmiyor.

İsveç basınında genişi yer bulan haberlerde, İki hasta bağımsız olarak geçen Cuma günü Stockholm'deki Capio St. Göran Hastanesine geldi. Baş tıbbi memur Christian Kylander, sadece Pazar günü korona virüsünden etkilenebileceğine dair şüpheler vardı. Dün akşam, test yanıtı, hastanın koronavirüs taşıdığı doğrulandı dedi.

Diğer hasta için cevap henüz gelmedi, ancak kişinin koronavirüs taşıdığından şüpheleniliyor.

Enfeksiyonun kaynağı bilinmiyor

İki hastananın tek ortak noktası virüsle nasıl enfekte olduklarının bilinmemesidir denildi.

Hastane, "Hastaların hiçbiri herhangi bir risk alanına seyahat etmediğini veya enfekte olduğu tespit edilen kişilerle temas kurmadıklarını" söyledi.

Hastanedeki bazı çalışanlar geçici olarak evde kalmaları için talimat verildi. Böylece enfeksiyona maruz kalıp kalmadıkları değerlendirilecek. Baş tıbbi memur, yaklaşık 20 çalışanı olması gerektiğini söyledi.

Diğer hastaların enfeksiyon riskine maruz kalıp kalmadığı Stockholm Enfeksiyon Koruması birimi tarafından araştırılıyor.

Smittskydd Stockholm'deki enfeksiyon kontrol doktoru Per Follin, basın açıklamasında, hastaların temas ettiği kişilere ulaşmak için enfeksiyon tespiti için rutinlerimizi takip ediyor, izolasyon ve diğer önlemleri alıyoruz dedi.

S:t Görans Hastanesi her zamanki gibi açık ancak personel konusunda sıkıntılar var. Yapılan basın açıklamasında "Hızlı kararlar verebilmek ve hastane içinde olduğu kadar Stockholm'de işbirliğini kolaylaştırmak açısından, Stockholm bulaşıcı hastalıklar birimi, Sağlık Hizmetleri ve Bölgesel Özel Sağlık Yönetimi ortak çalışmalar yürütülüyor" denildi.

Öğleden sonra, günün yedinci vakası Västra Götaland'dan bildirildi. Hastanın Kungälv Hastanesinde tedavi sırasında solunum semptomları vardı ve bu nedenle geçen hafta genişletilmiş örnekleme kılavuzlarına göre korona için test edildi.

Västra Götaland Bölgesi'ndeki enfeksiyon kontrol doktoru Peter Ulleryd, "Bu güvenlik ağları aracılığıyla bu kişiye teşhis konuldu" dedi.

Enfeksiyon izlemenin devam ettiğini ve bu nedenle hastanın bir risk bölgesine seyahat edip etmediği, veya orada bulunan biriyle temas halinde olup olmadığı bilinmiyor.

Kontak takibi şimdi devam ediyor.

Hastanede, şimdilik "hasta ile temas kuran personel" evde karantinaya alınmıştır. Çalışan sayısı veya diğer hastaların enfekte olup olmadığı şu anda bilinmemektedir.

Kungälv hastanesindeki başhekim Jacob Wulfsberg, hasta şimdi Sahlgrenska Üniversite Hastanesi'ndeki bulaşıcı hastalıklar noktasına transfer edildi ve Kungälv hastanesindeki kaldığı odaya ve hastanın temas kurduğu yerlere giriş girişleri durdurduk dedi.

Epidemiyolog Anders Wallensten ve enfeksiyon önleme doktoru Per Follin'i S:t Görans'taki vakalar hakkında daha fazla bilgi için araştırmaların sürdüğünü ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi