İsveçgündemine açıklamalarda bulunan Düz, 5 gün önce, Stockholm'ün Tumba mahallesinde  3 kişinin saldırısına uğradığını feci şekilde dövüldüğünü söyledi. 

Stockholm'ün Huddinge ilçesinde çalıştığını aktaran Düz, 'İşten çıktım eve gidecektim. Tumba sentrumunda bankamatikde işim vardı. İşimi bitirdikten sonra eve gitmek için otobüs saatlerine baktım. Otobüsüme yarım saat vardı. Hava soğuk olduğu için AVM'ye girdim. AVM'de bir patlama oldu, dışarı çıktım. Dışarıda üç kişinin saldırısına uğradım. Saldıranlardan biri siyahiydi'' ifadelerini kullandı.

Saldırıdan sonra polisi aradığını dile getiren Düz, ''Daha sonra polisi aradım, polis adresimi aldıktan sonra olay yerine ekip göndereceğini belirtti. Telefonu kapayıp, biraz daha yürdükten sonra  aynı kişiler tarafından ikinci saldırıya uğradım. Bu sefer çok kötü dövdüler, baygınlık geçirdim. Ayıldığımda başımda polis vardı. Beni dövenler çantamı ve iki kulaklığımı da çalmışlar.Çantamda para gibi değerli  bir şey yoktu, sadece annemin hediye ettiği manevi eşyalar vardı'' dedi.

Mardinli olan ve 4 sene önce İsveç'e geldiğini kaydeden Düz, ''1,5 ve 4 yaşlarında iki küçük çocuğu olduğunu ve çocukları kreşe götürülürken korktuğunu bildirdi.

Öte yandan Stockholm Tumba Polisi tarafından suçluların yakalanması için sosyal medya hesabı Facebook'tan bir mesaj yayımlandı. Suçluların yakalanması için görgü tanıklarından yardım istendi.

Editör: İsveç Gündemi