Geçtiğimiz gün Vesteras şehrindeki IKEA mağazasında bıçaklı saldırı sonucunda öldürülen iki kişinin 55 yaşında bir anneyle, 25 yaşında oğlunun olduğu açıklandı.
Olay sonrası mağazanın dışında gözaltına alınan 22 yaşında ki zanlı ile, yaralı şekilde hastaneye kaldırılan 35 yaşında ki şüphelinin Eritrea'lı sığınmacı olduğu bildirildi.

Vesteros Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Per Agren, öldürülen anne ve oğlun İsveç'in başka bir bölgesinden Vesteras'a akrabalarını ziyaret etmek için geldiğini  ve olaydan önce alış-veriş yapmak için İkea'da bulunduklarını söyledi. Eritrea'lı  zanlıların, kurbanlarını önceden tanımadığını belirten Agren, İkea'nın mutfak bölümündeyken, aralarında bilinmeyen nedenle sözlü bir tartışma sonucu kavga çıktığını ve tarafların mutfakta bulunan bıçakları alarak bir birlerine saldırdığını ifade etti.

Agren, saldırı sonucu anne ve oğul olay yerinde ölürken, Eritiriyalı 35 yaşında ki sığınmacı da ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Olayın politik bir nedenle kaynaklanmadığını ifade eden Agren, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini sözlerine ekledi.

Hastanede tedavi gören 35 yaşında ki Eritreali zanlınında, annesini korumaya çalıştığı sırada 25 yaşında ki genç tarafından yaralandığını belirten Agren, olaya karışan dört kişinin de poliste önceden sabıka kayıtı olmadığını söyledi.

Editör: İsveç Gündemi