Kommunal'den yapılan bir basın açıklamasına göre, Kommunal ve Almega Vårdföretagarna arasındaki maaş artırımları ile ilgili görüşmelerdeki anlaşmazlıklar durumu zora soktu. 

Komunal'a göre, taraflar 15 Ocak'tan önce anlaşmazlarsa, ülke genelindeki özel sağlık ve bakım şirketlerine yeni bir istihdam, mesai ve fazla mesai blokajı uygulanacak.

Etkilenen gruplar arasında yardımcı hemşireler, bakım asistanları, şefler ve yemek personeli yer alıyor. İkinci bir adım olarak, etkilenen şirketlerde çok sayıda bakım evi ve sağlık merkezi üzerinde çalışmalar yapılıyor. Anlaşma sağlanmazsa grev adımının 22 Ocak'tan itibaren tüm İsveç'te uygulanacağı belirtildi.

Korona İsveç'i kasıp kavurduğundan beri, sağlık alanındaki çalışanların statüsünü ve çekiciliğini yükseltmenin kesinlikle gerekli olduğunun farkına varılması büyük çoğunluğa ulaştı. 

Son olarak, Korona Komisyonu'nun yaşlı bakımı konusundaki ara raporu, işletmenin kalitesini belirleyen şeyin personelin becerileri ve koşulları olduğunu belirtti. 

Kommunal sendika başkanı Tobias Baudin, Vårdföretagarna'nın yine de Kommunal'ı çalışanlarına kamusal tarafla eşdeğer bir anlaşma için ödeme yapmaktan kaçınmak için greve zorlamasının son derece provokatif olduğunu belirtti.

Editör: İsveç Gündemi