Güney Afrika'ya yaptığı bir seyahatten yeni dönen İsveçli Anna, doğrudan Arlanda'daki kontrollerden geçti.

Polis şefi Krister Olofsson, İsveç vatandaşları için bir test gösterme gereksinimi olmadığı için sorun olmuyor dedi.

İsveç, ülkeye girmek isteyen yabancı yolcular için negatif PCR testi şartını getireli neredeyse iki gün oldu.

Polis Şefi Krister Olofsson, Pazar akşamı Stockholm'deki Stadsgårdshamnen'de bulundu. Orada meslektaşları, Turku'dan Viking hattı feribotundan inen feribot yolcularını kontrol etti.

"Her yolculukta geri çevirmemiz gereken birkaç kişi var, geri dönmeleri gerekiyor. Ancak çoğu insan çok anlayışlı ve bunu kolaylaştırıyor" ifadeleri kullandı.

Güney Afrika'dan geldi: Test edilmesine gerek yok

Hükümetin negatif PCR testleri için yeni gereksinimlerinin arkasındaki sebep, daha hızlı yayıldığı gösterilen İngiliz mutasyonu veya araştırmalara göre mevcut olanlara daha dirençli olan Güney Afrika gibi koronavirüsün yeni varyantlarını kontrol altına alma girişimidir.

İsveçli Anna Arlanda havalimanına indi ve hiç bir kontrol yapılmadan geçti. İki haftadır Güney Afrika'da bulunan kadın, en zor korona mutasyonlarından birinin meydana geldiği ülkede yaşamış olmasına rağmen, İsveç vatandaşlığı olduğu için ülkeye doğrudan giriş yaptı.

Öte yandan Anna, "kişisel olarak, özellikle riskli bir ülkeden geldiğim için on dört gün kendimi izole edeceğim ve kimseyle temas kurmayacağım" dedi.

Sadece bir kısmı kapsıyor

Operasyon müdürü Krister Olofsson ekibinin kontrol ettiği büyük çoğunluk ya İsveç vatandaşı ya da İsveç adresi onları hükümetin yeni şartlarından muaf tutan başka nedenlere sahip.

"Bir tür test yaptıracak yabancı gezginlerin yalnızca yüzde onunun bir test göstermesi bekleniyor. Diğer yüzde 90'ı istisnalar kapsamındadır" diyen Polis şefi Krister Olofsson, gereksinimlerin karşılama noktasında eksikleri olan çok az kişi oluyor ifadeleri kullandı.

İş adamı Bitya'nın yeni ayrıldığı Hindistan gibi diğer ülkeler, tüm katılımcılara aynı kuralları uyguluyor.

Hindistan seyahatinden İsveç'te gelen ve Arlanda havalimanında kısıtlamaya dair konuşan iş insanı Bitya, "Bence vatandaşlıktan bağımsız olarak aynı olmalı" dedi.

Bitya, İsveç'e girmek için gerekli olan negatif PCR testini en fazla 48 saat önce yaptırdı. Buna rağmen, İsveç sistemini eleştiriyor.

"Korona milliyetinde bir farklılık gördüğünü sanmıyorum, herkes etkilenebilir" dedi.

Editör: İsveç Gündemi