Geçen ay, 38 yaşında ki bir doktor kadın hastasını kaçırarak "hapishane benzeri sığınakta bir hafta boyunca alıkoyduğu ve ona bu süre boyunca sürekli tecavüz ettiği" gerekçesi 10 yıl hapse mahkum edildi.

Stockholm Mahkemesi'nce bu gün açıklanan karar da, doktor suçlu bulunarak 10  hapse mahkum edildi. Savcı, zanlı hakkında 16 yıl hapis cezası istemişti.



Olay nasıl olmuştu



30’lu yaşlarındaki kadının, Stockholm’deki evinde buluştuğu doktor tarafından içine uyuşturucu ilaç enjekte edilmiş çileklerle uyutulduğu belirtildi.



Adı medyaya açıklanmayan doktorun, bilincini kaybeden kadına tecavüz ettikten sonra onu bir tekerlekli sandalyeye yerleştirerek evden çıkardığı ve yaklaşık 550 km uzaklıktaki Kristianstad kentinde bulunan bir sığınağa taşıdığı açıklandı.



İsveç gazetesi Aftonbladet, doktorun yolculuk boyunca biri yaşlı bir adama, diğeri ise sakallı genç bir adama benzemesini sağlayan iki gerçekçi maske kullandığı ve bu şekilde görgü tanıklarının kendisini teşhis etmesini önlemeyi amaçladığını yazdı.

 





SIĞINAĞI 5 AY ÖNCE HAZIRLAMAYA BAŞLADI




Yetkililer, doktorun kaçırdığı kadını yaklaşık 5 yıl önce hazırlamaya başladığı sığınakta “uzun yıllar boyunca esir tutmayı planladığını düşündüklerini” söyledi. 



Barınakta kaldığı süre boyunca kadının sürekli uyuşturulduğu, doğum kontrol hapı almaya zorlandığı ve sık sık tecavüze uğradığı belirtildi.  



Doktorun, polisin kaçırdığı kadını aradığını fark ettikten sonra paniğe kapıldığı ve onu Stockholm’deki bir polis karakoluna götürdüğü açıklandı.  







YALAN İFADE VERMEYE ZORLADI




Adamın kurbanını “yalan ifade vermeye” zorladığı ancak kadının tavırlarından şüphelenen polislerin onu doktordan uzaklaştırıp gerçekte yaşanan korkunç olayların detaylarını öğrenmeyi başardığı belirtildi.  







Polisin sığınakta yaptığı aramalarda uyuşturucu etkisi bulunan ilaç enjekte edilmiş çileklerin kalıntıları, plastik maskeler, tecavüzlerde kullanılmış prezervatifler ile bir de silah ele geçirdiği açıklandı. İsveç medyası adamın kadını kaçırdığını, uyuşturduğunu ve alıkoyduğunu kabul ettiğini ancak tecavüz suçlamalarını reddettiğini yazdı. 
Editör: İsveç Gündemi