İsveç hastaneleri, yakın tarihli bir raporda Ulusal Sağlık ve Refah Kurulunu uyarma konusunda ciddi baskı altında olduklarını söyledi.

Yetkili, "Bölgeler için ciddi kısa vadeli ve uzun vadeli sıkıntısı var."

Coronavirus'un İsveç toplumunda ilerlemesi sağlık hizmetlerini maksimuma çıkarıyor.

Dün İsveç Sosyal Koruma ve acil durum hazırlık ajansına gönderilen yeni bir raporda, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu, İsveç sağlık hizmetindeki çeşitli sorun alanları hakkında alarmlar vermektedir.

Raporda, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu, çeşitli bölgelerde koruyucu ekipman ve örnekleme materyallerinin eksikliğini bildirdiğini yazıyor. Bölgeler daha fazla sipariş vermeye çalıştığında, tedarikçiler üreticilerden herhangi bir teslimat almadıkları için sipariş edilen ekipman teslim etmiyor.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu, "Bu bölgeler için ciddi kısa vadeli ve uzun vadeli bir durum olabilir" dedi.

"Gerginlik çok fazla"

Rapordaki veriler, 27 Şubat'ta görüşülen 71 hastaneden geliyor. Bu nedenle, korona vaka sayısı keskin bir şekilde arttığı için hastanelerdeki durum son haftalarda değişmiş olabilir denildi.

Perşembe günü, Klinik Bakteriyoloji Profesörü Agnes Wold, Twitter'da hastanelerde, esasen solunum maskeleri, el spritleri ve önlükler gibi ekipmanlara erişim ile ilgili bir acil durum olduğunu yazdı.

Raporunda, Ulusal Sağlık Kurulu ülke çapındaki enfeksiyon koruma birimlerindeki durum hakkında alarmlar da vermektedir.

"Ülkenin enfeksiyon koruma birimlerinin durumu, enfeksiyon izleme çalışmaları üzerinde büyük baskı, medyadan gelen tepkiler ve halktan gelen sorular ile çok gergin" açıklamasında bulundu.

1177 acil servis hattında personel açığı var

Korona patlaması sırasında yetkililer düzenli olarak semptomları olan insanları 1177 bakım kılavuzuna yönlendirdiler. Bununla birlikte, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'nun raporuna göre, 1177'nin yükü yüksektir ve bakım kılavuzunun "mevcut ihtiyaca göre orantılı olarak yönetilmesi" gerektiğini raporda yer aldı.

Ek olarak, bölgelere göre, şüpheli veya onaylanmış covid-19 enfeksiyonu olan hastaları tedavi etmek için sağlık profesyonellerinin eğitim ve öğretiminde desteğe ihtiyaç olduğunun altı çizildi.

İsveç'te hızla artan vakaların böyle sorunlara yol açması toplumda daha fazla gerginlik yarattığı belirtiliyor.

Editör: İsveç Gündemi