İskandinav ülkelerinde de vaka sayılarında artış gözlenirken, İsveç'te bu güne kadar tespit edilen toplam vaka sayısı dünkü verilere göre 107 bin 355 olurken, en son dün Halk Sağlığı Kurumu tarafından açıklanan verilere bir günde 975 yeni vaka tespit edildi ve 7 kişi de hayatını kaybetti.

Ülke genelinde toplam can kaybı 5 bin 929 olarak görülüyor. Yaz döneminin gelmesiyle birlikte ülke genelindeki can kayıpları azalsa da son bir kaç aydan beri ufak bir artış gözleniyor. Ancak yeni vakalarda tırmanma endişe verici olmaya başladı.

Pandemi başlangıcından bu yana salgının merkezi haline gelen başkent Stockholm bölgeside şuana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 29 bin 848 olurken, bölgedeki can kayıpları 2 bin 421'ye ulaştı.

Başkentten sonra en fazla vakanın görüldüğü Västra Götaland'da ise tespit edilen vaka sayısı 21 bin 991 olarak kayıtlara geçerken, bu bölgede can kaybı 871 ile sınırlı kaldı.

Pandemi başlangıcından bu yana salgınla mücadeleyi iyi götüren Skåne bölgesinde işler tersine dönüyor. Skåne bölgesinde her ne kadar tespit edilen vaka sayısı hala 7 bin 513 olsa da, son zamanlarda vakaların en çok görülen bölgelerden biri olduğu gözleniyor. Bölgede şuana kadar 283 kişi yaşamını yitirdi.

Şubat ayında İsveç'in ilk vakasını onayladığı Jönköping şehrinde ise şuana kadar 5 bin 986 vaka bulundu ve 183 kişi de hayatını kaybetti.

Son haftaların en riskli bölgesi olarak öne çıkan Uppsala'da vaka sayısı 5 bin 145'e yükseldi. 247 can kaybının olduğu Uppsala'da yeni yerel tedbirler uygulanmaya başladı.

Bölgelere göre genel durum ise tabloda görüldüğü gibi olarak yansıyor.

Editör: İsveç Gündemi