Halk Sağlığının internet sitesinde güncellediği verilere göre, son bir günde ülkede 5 bin 735 yeni vaka tespit edilirken, 26 kişinin yaşamını yitirdiği kayıtlara geçti.

Salgının başlangıcından bu yana tespit edilen vaka sayısı 744 bin 272 olurken, covid-19 kaynaklı yaşamını yitiren kişi sayısı ise 13 bin 262 oldu.

Ülkede bir milyondan fazla doz aşı yapılırken, bunlardan 910 bin 425 kişiye bir doz aşı verildiği ve 383 bin 498 kişiye ise şimdiye kadar ikinci doz aşı verildiği kayıtlara yansıdı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, aşılama için yeni bir öncelik sıralaması açıkladı.

Basın açıklamasına göre, daha katı öncelik sırasının yaşlılara, ağır hastalara ve ölüm riski olan diğer insanlara fayda sağlayacağı belirtiliyor.

Aşılamaya öncelik yaşlılara verilmeye devam edilecek.

İsveç Halkı, "Mevcut aşının en fazla faydayı sağlayabilmesi için, İsveç Halk Sağlığı Kurumu, aşıların gençlere göre yaşlılara daha net bir şekilde verilmesi gerektiğine karar verdi. Ek olarak, ikinci dozun ertelenmesi tavsiye ediliyor."

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, uygulamada bu, örneğin, hastalık ve ölüm riski yüksek olan yaşlılara ve diğerlerine sağlık ve bakım personelinden önce aşı önerilmesi gerektiği anlamına geliyor ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi