Son bir günde 192 yeni vaka tespit edildiği İsveç'te toplam vaka sayısı 85 bin 411 olurken, 12 kişinin de hayatını kaybederek, toplam can kaybının 5 bin 802 olduğu açıklandı.

Hala hastanelerde tedavisi devam eden 2 bin 553 vakanın olduğu açıklanırken, bunlardan 29 hastanın durumu entübe denildi.

İsveç İstatistik Kurumu (SCB)'nin bugün paylaştığı ülke genelindeki ölü sayıları ile ilgili tarihi rekor düzeyde ölüm yaşandığı görüldü. En son 1869 yıllarında ülke halkının yaşadığı kıtlık sebebiyle 151 yıl önce görülen rakamlar, 151 yıl sonra pandemi nedeniyle görülmeye başlandığı vurgulandı.

Halk Sağlığı Kurumu'nun şuana kadar pandemi nedeniyle açıkladığı rakamlarla normal ölüm sayıları arasında da farklılıklar olduğu gözleniyor. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 5 bin 802 kişilik rakam genel ölüm istatistiklerinden çıkarıldığı halde İsveç'te yılın ilk altı ayında yaşanan ölüm rakamlarını korkunç olduğunu gösteriyor.

Altı ayda 51 bin 405 kişinin hayatını kaybettiği İsveç'te şuana kadar Covid-19 nedeniyle öldüğü açıklanan sayılarda soru işareti yaratıyor.

Editör: İsveç Gündemi