Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede, zaman kavramı gözetmeksizin görev yapan sağlık çalışanlarına İsveç genelinde gurbetçilerin desteği sürüyor.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) İsveç teşkilatı Karolinska Hastanesindeki sağlık personeline pizza ikramında bulundu.

UID İsveç Başkanı Özer Eken, insanların sağlığı için hayatlarını riske atma pahasına gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan sağlıkçılara moral vermek istediklerini söyledi.

İsveç'in bir çok bölgesinde yaşayan gurbetçi girişimcilerin son bir haftada sağlık çalışanlarına yaptıkları destekleri basından sevinerek takip ettiklerini kaydeden Eken, ''Dünyada olduğu gibi İsveç'ide etkisi altına alan bu virüs nedeniyle özveri ile görev yapan sağlık çalışanlarına destek ve moral vermek istedik'' dedi.

Eken, teşkilat olarak evden çıkmayan yaşlılarında alış- verişini yaparak yardım etmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Özer Eken kendilerine sponsor olan pizza restoran sahipleri İbrahim Ulusoy, Murat Alp, İsa Akan, Ramazan Yıldırım, Hamit Öcüt, Yusuf Yavus, Mustafa Akkoyun, Bilal Arıkan, Ramazan Aceralp ve Hamit Karpuz'a ayrı ayrı teşekkür etti.

Karolinkska Hastanesi Bilgilendirme Bölüm Şefi Serkan Uzel'de hafta boyunca Türk girişimcilerin sağlıkçılara ikramlarının devam ettiğini hatırlatarak, UID ve Türk girişimcilerine hastane adına teşekkür etti.

Editör: İsveç Gündemi