DAGENS NYHETER

- Almanya güney bölgelerindeki sınırlarını mültecilere kapadı. Mülteci konusunda yeni öneriler bugün yapılacak olan AB ülkeleri zirvesinde görüşülecek.

- Futbolun kralı unvanını koruyor. Zlatan İbrahimoviç’in Fransız futbol kulübü Paris Saint Germain'de geçirmiş olduğu iki yılın ardından Fransızların yüzde 93’ü Zlatan İbrahimoviç’in kim olduğunu biliyor.

- İsveç’te bulunan birçok belediye, ülkeye ebeveynsiz olarak gelen çocukların herhangi bir yere yerleştirilmesi konusunda sıkıntı yaşıyorlar.

- Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Macaristan bugün yapılacak olan AB zirvesi öncesi mülteci kotasına karşı olduklarını dile getirdiler.

- Sayıları yaklaşık 20 bini bulan kişi Moldova hükûmetine yönelik protestolarına dünde devam ettiler.

- Türkiye’nin Cizre ilçesinde dün yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

SVENSKA DAGBLADET

- Yapılan bir araştırma NATO üyeliği konusunda İsveçlilerin yüzde 41’inin evet derken yüzde 39’unun hayır dediğini gösteriyor.

- 28 AB ülkesinin bugün yapacağı zirvede 120 bin mültecinin AB ülkelerine dağıtımı konusunda uzlaşıya varılmaya çalışılacak.

- Japonya’yı etkisi altına alan sel felaketi ülkeyi olumsuz etkiliyor. Selden dolayı birçok ev su altında kalırken ölenlerin sayısı yediye yükseldi.

- İsrail askerleri Mescid-i Aksa’da Filistinlilere saldırdı. Bölgedeki endişeler artmaya devam ediyor.

- Malmö’de yaklaşık 3 bin kişi mültecilere yönelik desteklerini göstermek amacıyla dün bir araya geldi.

AFTONBLADET

- Gazeteci Olle Svenning bugünkü yazısında Rusya Başkanı Vladimir Putin’in gerçekleştirmeyi arzuladığı büyük planını bozan çeşitli konulara değindi.

- Ilımlı Parti lideri Anna Kinberg Batra İsveç belediyelerine mülteci kabulü yönünde zorlama yapılması yerine AB ülkelerine ortak bir sorumluluk almaları için baskı yapılması gerektiğini söyledi.

- İsveç’in Södertälje bölgesinde bir binada çıkan yangından sonra bir kişinin ölü olarak bulunmasının ardından polis olayın cinayet olabileceği yönünde soruşturma başlattı.

- Yunanistan’ın Midilli adasına bu yıl yaklaşık 100 bin mülteci gelirken son olarak insan kaçakçıları tarafından denizin ortasında bırakılan 150 kişi adaya ulaştığında Aftonbladet muhabirleri olay yerinden izlenimlerini aktardılar.

EXPRESSEN

- Polis, Karlstad’ın Hammarö bölgesini sallayan cinayet haberinden sonra anne ve babasını öldürmekle şüphelenilen bir çocuğu gözaltına aldı.

- İsveç’in ünlü isimleri 29 Eylül’de geliri mültecilere bağışlanacak olan bir konser düzenleyecekler.

- İsveç Devlet Demiryolları (SJ) bazı bölgelerdeki gece boyu devam eden tren seferleri sayısını azaltacak.

- Hindistan'ın orta kesimlerindeki Petlawad kentindeki bir lokantada meydana gelen patlama sonucu en az 80 kişi ölürken 150 kişi de yaralandı.
Editör: İsveç Gündemi