22 Mayıs 2017 tarihinde Malmö'ye gitmek üzere Falun'da bir trene binen genç bir daha geri dönmedi.

Gecenin geç saatiydi ve treni kaçırmış olabileceği üzere aile beklemeye başladı. 

Gencin ortaya çıkmaması üzerine durum polise bildirildi. Güvenlik kameraları inceledin ve gencin Hallsberg'de trenden indiği görüldü. 

Aile polisle irtibata geçerek genç hakkında kayıp çalışması başlattı. Gencin en son indiği tren istasyonunun biraz uzağında çantaları ve eşyaları bulundu. Gençle ilgili tüm izler orada kayboldu.

2019 Ağustos tarihinde Belçika'da ölü olarak bulunan bir kişinin kayıp genç olduğu belirtildi. Uzun süre gencin öldüğüne inanıldı ancak aile olayın peşini bırakmadı DNA testi istedi. Yapılan DNA testleri gençle kısmen eşleşti.

- Patrik'in DNA profili, hem uluslararası hem de ulusal düzeyde onu aramakta ve Belçika polisi, bu yaz Hallsberg polisinin müfettişi Karin Eldblom'a verdiği demeçte, Ulusal Operasyon Departmanımızla (NOA) temasa geçti.

Aylarca süren analiz ve kontrollerden sonra, polis geçen Cuma günü kesin bir sonuç elde etti.

Polis ayrıntı istedi

Polis müfettişi Karin Eldblom, - Ebeveynlerin DNA analizini yapan ve Belçika'da ölü bulunan kayıp Patrik olmadığı sonucuna varılan İsveç Adli İdaresinden bir yanıt aldık. Belçika'da ölü olarak bulunan kişinin genç olmadığı kesin olarak ortaya çıktı. Ancak şimdi merak edilen şey 2017 yılından bu yana kayıp olan genç nerde ve ne oldu...

Editör: İsveç Gündemi