İsveç'te gece saatlerinde şiddetli rüzgarlar ve kuvvetli rüzgarlar etkili oldu.

Feribotlar ve trenler zaten iptal edildi ve meteorolog Mikael Luhr'a göre fırtına trafikte daha fazla gecikmeye neden olabilir.

Kuvvetli rüzgarın ulaşımda ağaç devrilmelerine kadar birçok soruna neden olabileceği aktarıldı.

Bu sabah erken saatlerde yaklaşık 25.000 hane elektriksiz kaldı ve polis halkı evde kalmaya çağırıyor.

Şimdi İsveç'i bir başka derin alçak basınç çekiyor. Bu sefer etkilenen sadece dağlar değil.

Klart.se hava servisi meteoroloji uzmanı Mikael Luhr, havanın gerçekten olumsuz olduğunun altını çizerken, "Kar yağışı ile birlikte dağların üzerinde fırtına dalgaları ve kuvvetli rüzgarlar olacak. Ama aynı zamanda Götaland'da kuvvetli rüzgarlar ve fırtına dalgalarının etkili olduğunu gösteriyor" ifadeleri kullandı.

Elektrik kesintileri ve iptal edilen trenler

Şiddetli rüzgar Jämtland ve Härjedalen'de saniyede 25 ila 30 metre, Skåne ve Halland'da ise saniyede 25 ila 28 metre arasında esecek.

"Orada birçok yerde elektrik kesintisi riski var. Rüzgar nesneleri taşıyabilir ve ağaçlar düşebilir" denildi.

Gece boyunca, fırtına dağlardan hareket etti ve en kötüsü Götaland'daydı. Fırtına nedeniyle ülke genelinde birçok hane elektrik kesintisinden etkilendi. Ağaçlar hem yollara hem de elektrik hatlarına devrildi.

TT, 04.30'da, Eon, Ellevio ve Vattenfall elektrik şirketlerinin Värmland, Halland, Västra Götaland ve Östergötland dahil olmak üzere yaklaşık 25.000 hanede elektrik kesintisi meydana geldiğini belirtti.

Skåne'de fırtına nedeniyle gecikme ve trenlerin iptal edilmesi riski var. Pågatågen ve Öresundståg'dan toplam dört tren güzergahı Pazartesi günü saat 14:00'e kadar kapalı olacak. Gotland feribotu da Pazartesi sabahı ve sabah saatlerinde seferlerini iptal etti.

Editör: İsveç Gündemi