Sert rüzgar nedeniyle: Skåne'de tren trafiğinde de aksamalar meydana geldi. Öresund Köprüsü trafiğe kapatıldı, fırtına nedeniyle dalgalar köprüyü aştı.
Bazı bölgeler ağaçlar devrildi ve elektrik kesintileri yaşandı.

Gece saatlerinde fırtınanın dinmesi beklenirken, fırtınanın doğuya doğru hareket etmesi bekleniyor. Danimarka'yı etkisi altına alan fırtınanın orada daha etkili olması bekleniyor.

Danimarka'da daha kuvvetli bir rüzgar olduğu söylenirken, Öresund Köprüsü'ndeki trafikte bir süre daha sorun olacağını belirtti İsveç Ulaştırma İdaresi'ndeki yetkili Ulrika Karlsson.

Otoyol ve Ystadsbanan tamamen trafiğe kapatıldı ve hava trafiğinin geri kalanında trenlerin hala duracağı tahmin ediliyor.

İsveç Ulaştırma İdaresi, Malmö ve Kopenhag arasında kısa sürede trenlerin iptal edilebileceği ve seyahat edenlerin gecikebileceği konusunda uyarılar yapıldı.

SMHI sert rüzgarlar nedeniyle Blekinge, Halland, Skåne, Öland ve Gotland bölgelerinde çok dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kırsal bölgelerde çok daha şiddetli rüzgarın olabileceği bazı bölge ve köylerde vatandaşların çok dikkatli olması gerektiği söylendi. 

Editör: İsveç Gündemi