İsveç'te ölümcül şiddet olaylarından etkilenen kadın ve çocuk sayısı artıyor İsveç'te ölümcül şiddet olaylarından etkilenen kadın ve çocuk sayısı artıyor

Tartışma programlarında boy gösteren ve gazeteci olan Joakim Lamotte, "Nähatsgranskaren" organizasyonunda yer alan Tomas Åberg hakkında yayınlanan Facebook gönderileri nedeniyle mahkum edildi.

GP haberine göre Joakim Lamotte, "hiçbir şeyden pişman değilim" dedi. Ancak bölge mahkemesinde görülen davada suçlu bulundu. Bir süredir devam eden hakaret davası Göteborg bölge mahkemesinde dün karara bağlandı ve mahkeme heyeti paylaşımların hakaret içerdiğine hükmederek gazeteciye 50 bin kron para cezası verdi.

GP'nin bildirdiğine göre, gazeteci ve tartışmacı Joakim Lamotte ağır iftiradan suçlu bulundu.

2018'den itibaren Näthatsgranskaren organizasyonunda yer alan Tomas Åberg hakkında yayınlanan bir dizi Facebook gönderisi nedeniyle cezaya çarptırıldı.

Gönderilerinde, diğer şeylerin yanı sıra, Åberg'i bir hayvan işkencecisi, bir sahtekar ve bir mitomanyak olarak tanımladı.

Mahkeme gazeteciyi para cezasına mahkum etti

Gazeteci Joakim Lamotte, yaptığı paylaşımların içeriklerini araştırmacı gazetecilik olduğunu iddia etse de, sosyal medya hesabından elde edilen deliller paylaşımların saldırganlık olduğu yönünde karar verildi.

Paylaşımların hedefinde olan Tomas Åberg ise paylaşımların büyük bir iftira olduğunu ileri sürerek, kendisinin hedef haline getirilmeye çalışıldığını belirtti.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tomas Åberg, paylaşımlardan sonra çok fazla tehdit aldığını belirterek: "Daha önce de tehditler almıştım, ancak [ilk yayından] sonra e-postalar, telefon aramaları, tehdit içerikli mesajlar yağmur gibi yağdı. Akrabalarım arandı, arkadaşlarım arandı. Bu bir şoktu" ifadeleri kullandı.

Joakim Lamotte'ye paylaşımlarından dolayı toplam 50.000 SEK para cezası verildi.

Bu yılın başlarında bazı paylaşımları nedeniyle kendisinin de toplumda hedef haline gelmeye başladığı gerekçesiyle gazeteciliği bırakmış ve şuanda bazı programlarda tartışmacı olarak görevine devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi