İsveç'in başkenti Stockholm'de 1 haftalık resmi çalışmalarda bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden Ak Parti milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Osman Nuri Gülaçar, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) İsveç teşkilatını verdiği yemeğe katıldı. Milletvekilleri yemeğe katılan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Jönköping Şube Başkanı Mehmet Özer'e, evinin kurşunlanmasından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, UID'nin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı rahatsız olan çevrelerin Mehmet Özer'in evini kurşunladıklarını belirterek, '' Özer başkanımızın da arabasını çizip tahrip ettiler. Bütün bunlar bir mesaj. Biz de buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Burada yaşayan ülkesini seven, değerlerine bağlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onların her türlü derdi ile dertlendiğimizi yapılan bu saldırıları da kınadığımızı ve takipçisi olduğumuzu hatrılatırım.''dedi.

 Ak Parti Afyon Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'de, hem Özer  hemde Mehmet kardeşime yapılan saldırı ve UID'nin İsveç'te yaşayan vatandaşlarının sorunlarını dinlemek için UID'nin yaptığı programa katıldıklarını kaydetti.

Saldırılardan dolayı üzüldüklerini belirten Yurdunuseven, İsveç yetkililerini göreve davet ettiklerini kaydetti.

Yurdunuseven,''Buradaki insanlarımız birbirine kilitlenmiş vaziyette, akıllarınca bir mesaj vermeye çalışan kitle, şunu çok iyi bilsin ki, bu yapılan olaylar buradaki insanımızı daha iyi birbirine kilitlemekte.''dedi.

UID İsveç Başkanı Özer kEken'de Mehmet Özer'e geçmiş olsun dileklerini birkez daha ilettikten sonra yapılan saldırıların kendilerini yollarından döndüremeyeceğini aktardı.

UID Jönköping Şube Başkanı Mehmet Özer ise, soruşturmanın polis tarafından yürütüldüğünü ve polis raporu olmadan şimdilik saldırı hakkında birşey söylemesinin doru olmayacağını sözlerine ekledi. 

Editör: İsveç Gündemi