Expressen gazetesinin haberine göre, Pitea şehrinde yaşayan emekli bir kişinin cesedi, komşularının şikayeti üzerine daireyi kontrol eden polisler tarafından bulundu. Gazeteye konuşan emekli adamın komşularından biri, komşusunun 7 aydır ortalıkta görünmediğini ve en son Şubat ayında göründüğünü söyledi. Evden pis kokuların geldiğini söyleyen talihsiz adamın komşusu, ''kapının posta deliğinden baktığımızda ayağında kış ayakkabıları ile yerde yatan bir kişiyi fark ettik. Açılmamış birikmiş mektuplar ve cesedinin üzerinde ölmüş bir çok sinek gördük'' ifadelerini kullandı. 

Cesedin Adli Tıp Kurumu'na  kaldırıldığını açıklayan polis ise, bulunan kişinin ne zaman öldüğünü ve neden öldüğünü adli tıp raporundan sonra ortaya çıkacağını söyledi. 

Beş sene önce de başkent Stockholm'de 60 yaşındaki bir emeklinin yatağında öldüğü 18 ay sonra bir sigorta şirketi temsilcisinin ödeme yapmak için evine gitmesiyle ortaya çıkmıştı. İki sene öncede emekli 70 yaşındaki bir kadının cesedi, daireyi boyamaya gelen işçiler tarafından bulunmuştu. 

- Yalnız ölümlerde büyük artış

Ülkede yalnız ölümlerin artması İsveçli yetkilileri de endişeye sevk ediyor. Resmi verilere göre İsveç'te yalnız yaşayan ve evlerinde tek başına ölenlerin oranı yüzde 13, ziyaretçisi gelmeyen ve hastanede ölenlerin oranı yüzde 23, huzur evinde ölenlerin oranı ise yüzde 30.

Editör: İsveç Gündemi