Vatandaşlara tatile çıkmayın, seyahet etmeyin ve kalabalıklardan uzak durun tavsiyelerinden sonra, Kanarya adalarına Noel tatiline çıkan İsveç Sivil Acil Durumlar Dairesi (MSB) genel müdürü Dan Eliasson gelen tepkiler üzerine istifa etti. Eliasson istifasından boşalan koltuğa bir kadın yönetici getirildi.

İsveç Sivil Acil Durumlar Dairesi'nden yapılan basın açıklamasına göre Camilla Asp, Dan Eliasson'ın istifasının ardından MSB'nin genel müdürü olarak atandı.

Camilla Asp, kriz yönetimi konusunda geniş bilgi birikimine sahip bir deneyime sahiptir. İçişleri Bakanı Mikael Damberg basın açıklamasında, bunun devam eden salgının ele alınmasında özellikle önemli olduğunu söyledi.

Dan Eliasson dün istifasını açıkladı. Salgın sırasında yetkililerin İsveç halkına verdiği tavsiyelere aykırı olarak Kanarya Adaları'na yaptığı Noel gezisi sert tepkilere neden olmasıyla istifa etti.

MSB'de bölüm başkanı olan Camilla Asp, daha önce Svenska kraftnät'ta Devlet Dairelerinde ve Ulusal Eğitim Ajansı'nda önemli görevler almıştı.

Dan Eliasson'un istifasıyla boşalan koltuğu devralarak en önemli kurumlardan birinin başına geçti.

Editör: İsveç Gündemi