İsveç Ulaştırma İdaresi Paskalya trafiğinde şeritleri kapattı

Güney İsveç için soğuk hava dalgası ve kar yağışı yolda.

Paskalya'nın ikinci günü Götaland ve doğu Svealand'da bazı yerlerde etkili olması beklenen kar yağışı sonrasında sürücülerin dikkatli olması gerektiği bildirildi.

SMHI meteoroloji uzmanı Sofia Söderberg, ılıman geçen havanın soğuk hava dalgasıyla normalden daha soğuk olacağını aktardı.

Paskalya'nın ikinci gününden itibaren İsveç'in güneyinde bir hava değişikliği bekleniyor.

"Götaland ve doğu Svealand'da pazartesiye doğru ya da pazartesi sabahına etkili kar yağışı olabilir" diyen SMHI'dan Sofia Söderberg, gün içinde yağışların giderek daha fazla olacağını belirtti.

"Arktik kilit kapıları açıldı"

İskoç meteorolog Scott Duncan , Twitter'da Kuzey Kutbu'ndan gelen soğuk havanın Avrupa üzerinden etkili şekilde hareket ettiğini ve bunun da büyük bir sıcaklık değişikliği anlamına geleceğini yazdı.

Uzman, "Arktik kilit kapıları açıldı" ifadeleri kullandı.

Sofia Söderberg, "İsveç üzerinden sadece soğuk hava olacak demek zor, ama batımızdaki soğuk dalga gelebilir ve hava daha soğuk olacak. 

Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklığı gündüzleri de daha düşük olacak. Havalar önemli ölçüde daha soğuk olabiliyor" dedi.

Kaygan yollara dikkat!

Paskalya hafta sonlarında yaz lastiği ile yakalarsanız cezalandırılabilirsiniz uyarı yapılırken, bununla birlikte, SMHI şu anda kar veya buz kaymaları için uyarı yayınlamadı.

"Hava sıcaklığı sıfır civarındayken dikkatli olmakta fayda var." Yol şartlarına dikkat edilmesini öneren Sofia Söderberg, özellikle yollarda hava ıslaksa çok dikkatli olmak gerektiğini belirtti.

SMHI web sitesinde, kış lastiklerinin muhtemelen daha büyük ölçüde hala takılı olduğu kuzeyde, yağmurun bu gece kıyı bölgelerine ulaşmak için Pazar günü Norrland'ın iç kesimlerine doğru dağlık alanlardan hareket edeceğini yazdı.

Sofia Söderberg, ülkenin kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak buzlanmalar olabileceğini söyledi.

Buz riski: İsveç Ulaştırma İdaresi şeritleri kapatıyor

İsveç Ulaştırma İdaresi'nin basın müdürü Bengt Olsson, Pazartesi günü trafiğe çıkacaksanız, her şeyden önce dikkat etmeniz gereken buzlanmadır dedi.

"Muhtemelen pazartesi günü yollarda kaygan noktalar olacaktır, özellikle sabah erken saatlerde erken çıkarsanız hıza dikkat etmeniz gerekiyor" ifadeleri kullandı.

Kaza riskini azaltmak için İsveç Ulaştırma İdaresi bazı ayarlamalar yapacak. Diğer şeylerin yanı sıra, Tönnebro'nun yüksekliğinde Gävle'nin kuzeyindeki E4'teki bir şeridi kapatılacak.

"Yoldaki her iki şeridinde kaygan olabileceği için, ancak esas olarak sürücüleri hız konusunda dikkatli olmaya ve rahat ulaşım sağlamaları için bu önlem alınacak." diyen Bengt Olsson, birçok insanın aynı anda eve dönmesi halinde ve sollama yapmak istediğinde bir stres faktörü olduğunu ve bunun da aceleci kararlar alma riskini artırdığını söyledi.

Şuana kadar ciddi kaza yaşanmadığı da aktarılırken, buna fırsat vermemek için gerekli önlemlerin alındı aktarıldı.

Editör: İsveç Gündemi