Geçtiğimiz günlerde koronavirüs nedeniyle karantina altınan alınan ve daha sonra solunum yetmezliği nedeniyle karantinaya alınan 67 yaşındaki İsveçlinin eşi Sara, sağlık sisteminin bilgi akışından şikayet etmiş ve eşimle ilgili hiç bir haber alamıyorum demişti.

Solunum cihazına bağlı olarak on gün yaşam mücadelesi veren adamın hayatını kaybettiği açıklandı.

Eşiyle birlikte virüs patlaması sonrasında grip ve öksürük şikayetiyle doktora giden çift önce durumları iyi denildi. Eve gönderilen çiftin durumu bir kaç gün sonra tekrar ağırlaştı. Sara durumu daha hafif atlattı ve koronavirüs testi bile yapılmadığı belirtiliyor. Ancak eşi koronavirüs tanısı konulmasından sonra karantinaya alındığı ve ondan sonra da bir daha eşiyle irtibat kuramadığını belirtti.

Dün öğleden sonra doktorların arayarak eşinin durumuyla ilgili kritik olduğunu söyleyen Sara, bir kaç saat sonrada da arayıp eşimin öldüğünü söylediler dedi.

Huddinge'deki Karolinska Üniversite Hastanesi'nde hayatını kaybeden adamın cenazesiyle ilgili bir bilgi verilmiyor.

Çocukları ABD'de olan Sara'nın İsveç'teki en yakın akrabası kardeşi olduğu ve koronavirüs nedeniyle evine gidemediği ancak telefondan kendisine destek olduğunu belirtti.

İsveç basınına konuşan kardeş; Hastanelerden ve doktorlardan bilgi almak çok zor, diyerek, "113 13 destek telefonunu aradığımda cevap alamadım. Koordinasyon olmaması beni çok şaşırttı. Onlarca aramaya rağmen bir kez bile cevap alamadım. Bu iş nasıl olacak" dediği ileri sürüldü.

Hayatını kaybeden adamın kızı babasının cenazesi için ülkeye gelmek için girişimlerde bulundu. Ancak ABD'nin İsveç'e sınırları kapatması nedeniyle gelmek için bir çıkış yolu bulmadığını söyleyerek, böyle bir günde hiç bir yol bulamamak çok acı bir şey, cenazemiz ne olacak dediği belirtildi.

Cenaze ile ilgili bir belirsizlik olduğu belirtiliyor.

Sara, ABD'deki çocukları dönene ve her şey normalleşene kadar cenaze merasimi için bekleyeceklerini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi