Bosna'da 20 yıl önceki savaştan kaçarak İsveç'e sığınan  Boşnaklar'ın 20 yıl içerisinde İsveç'e en iyi entegre olan grup oldukları bildirildi. Svenskadagbaldet Dagbladet gazetesi'nin yaptığı araştırmada, Bosna'da savaşından 2,2 milyon kişinin, savaştan kaçarak Avrupa ülkelerine yerleştiğini bunlardan 100 bin kişinin de, İsveç'e yerleştiği belirtildi. 
Haberde, İsveç'e yerleşen 100 bin kişiden 30 bini savaştan sonra tekrar ülkelerine döndüğü vurgulanırken, 70 bin kişi İsveç'te yaşamaya devam ettiği ifade edildi. 

Araştırma sonuçlarını  Svenskadagbaldet Dagbladet gazetesi'ne değerlendiren Linne Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Mats Hammarstedt, İsveç'e 20 yıl önce gelen Bosnalıların, İsveççeyi çok çabuk öğrendiklerini ve büyük bir bölümünün yüksek eğitimini tamamlayarak İsveç'te önemli görevlerin başına getirildiklerini söyledi. İş bulmada diğer göçmenler gibi Boşnakların sorun yaşamadığına dikkat çeken Hammarstedt, Bosnalıların İsveç'te doğan çocuklarının da diğer göçmenlerin çocuklarına göre okullarda daha başarılı öğrenciler olduğuna işaret etti. 
Editör: İsveç Gündemi