İsveç'te yürütülen bir soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilip daha sonra tutuklanan 18-22 yaşları arasında olan dört dolandırıcı hakkında savcılık iddianamesini tamamladı.

Dava savcısı Åsa Okmark, dolandırıcıların kendilerini bankacı olarak tanıtarak 1930 ila 1940'lı tarihlerde doğan ileri derecede yaşlıları kandırarak emekli maaşlarına kendi hesaplarına geçirerek, evrakta nitelikli sahtecilik, dolandırıcılık ve mağduriyet kapsamında kanunun gerekli maddelerince hesap vereceklerini belirtti.

Zanlıların telefonla arayarak yaşlılara kendilerini bankacı olarak tanıttığı ve işlemler için insanları yönlendirerek hesaplarındaki paraları çekmeye başladıkları daha sonrada belli yöntemlerle maaşlarını çaldıkları belirtiliyor.

Dolandırıcıların bu yöntemler milyonlarca kron çaldığı belirtilirken, emeklilerden çaldıkları paralarla lüks bir yaşam sürdürdükleri söylendi. Kapsamlı bir dava olması nedeniyle titiz bir soruşturmanın hala devam ettiği ve yargı karşısında zanlıların hakkettikleri cezaları alacakları vurgulandı.

Editör: İsveç Gündemi