banner198

İsveç'te ehliyet sınavı yolsuzluğu: 15 bin kron veren sınavı geçiyor

İsveç devlet televizyonu SVT, ülkede ehliyet yazılı sınavlarına giren bazı kişiler için yolsuzluk yapan bir şebekeyi ortaya çıkardı: Şebekeye başvuranlar 15 bin kron karşılığı ehliyet sınavından rahatça geçebiliyor.

İsveç'te ehliyet sınavı yolsuzluğu: 15 bin kron veren sınavı geçiyor

SVT çalışanı bir gazeteci daha önceden teori sınıvlarında  başarısız olmuş  bir kişi olarak şebekeyi arıyor. Karşısına çıkan kişi, ''Sınavı geçmeden para ödemene gerek yok. Parayı bir üçüncü kişiye vereceksin, sınav sonucu açıklandıktan ve sınavı geçtiğin belli olduktan sonra parayı alacağız'' ifadelerini kullanıyor.

Habere göre, sınava giren kişiye takılan bir kulaklık ve küçük kamera ile hilenin yapıldığı öne sürülüyor.

İsveç Ulaştırma Dairesi'de bu tür hilelerin gerçekleşmesinin ana sebebinin merdiven altı çalışan yasa dışı trafik sınavı soruları satan kuruşlardan kaynaklandığını belirtti.

Kurumdan yapılan açıklamada, kopya çekerken yakalanan birçok kişinin ceza aldığına işaret edilirken,  buna rağmen arkasında bulunan şebekelerin yakalanamadığı kaydedildi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2022, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner6