Salgının merkezi konuma gelen başkent Stockholm'de vaka sayısı 1216 olurken, başkentte hayatını kaybedenleri sayısı ise 43'e yükseldi.

İsveç basınında ve sosyal medyada Halk Sağlığı Kurumu'nun rakamları geç vermesi nedeniyle eleştirilerin odağında.

Son 24 saat içinde yüzlerce yeni vakanın doğrulandığı ancak farklı bölgelerden vaka bilgilerinin sisteme geç girilmesi nedeniyle gecikmeler yaşandığı belirtildi.

Her gün düzenli olarak saat 14:00'da yapılan basın açıklamasından sonra ölüm haberlerinin gelmesi toplumda tepkilere neden olurken, Halk Sağlığı Kurumu'nun verileri bilerek geciktirdiği görüşü toplumda her geçen gün daha çok yaygınlaşıyor.

Stockholm şehir yönetimiyle Halk Sağlığı Kurumu'nun son günlerde farklı zamanlarda farklı bilgiler vermesinin iki kurum arasında sıkıntı olduğuna işaret ederken, başkent yönetimi koronavirüsün başkentte çok fazla yaygınlaştığını dile getirdi.

Son bilgilere göre vaka sayısının 3 binin üzerine çıktığı konuşulurken, hayatını kaybedenlerin 75 olduğu ancak toplumda bu rakamları doğru bulmayan kişi sayısının da arttığı görülüyor.

Halk Sağlığı Kurumu, verilerin doğru kanallardan değerlendirilmesi, sosyal medyada dolaşan bazı bilgilerin doğruyu yansıtmadığını ifade etsede birçok sosyal medya gruplarında özellikle başkentte durumun çok farklı olduğu bilgileri paylaşıyor.

Norveç'teki araştırmacılar tarafından da sert bir şekilde eleştirilen İsveçli yetkililerin bundan sonraki süreçte ne tür önlemler alacağı merak konusu.

Alınan son rakamlara göre İsveç genelinde yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının da 200'ün üzerine çıktığı belirtiliyor.

Editör: İsveç Gündemi